Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jeličić: "Odmah sam kliknuo s Cristianom Ronaldom, a Modrić je s Al Nassrom pregovarao duže vrijeme"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.09.23. | 13:56

Trener Gorice nakon povratka iz Saudijske Arabije otvoreno o nogometu o toj zemlji.

Nakon što je Željko Sopić pretrčao u redove Rijeke, u Gorici su posegnuli za Dinkom Jeličićem, trenerom koji je bio bez angažmana nakon što je završila njegova gaža u redovima Al Nassra u kojem je vodio Cristiana Ronalda.

Dolaskom u Goricu, Jeličić je za pojas zataknuo dvije recke, prvo protiv Rudeša, a onda i u zadnjem kolu šokirao Hajduk u posljednjoj minuti. O dolasku u Goricu, C. Ronaldu i nogometu u Saudijskoj Arabiji, Jeličić je pričao u intervjuu Stepanu Matiju za Index.hr.

O Cristianu Ronaldu Jeličić je pričao samo pohvalno:

„On je nevjerojatni profesionalac koji apsolutno ništa u svojoj karijeri ne prepušta slučaju. Brine o najmanjim detaljima što se tiče prehrane, oporavka, doziranja treninga i svega drugoga. Nema kalkulacija, svaki trening radi na maksimumu“, ispričao je Jeličić pa dodao:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Na jednom treningu su imali dionicu na kojoj su istrčavali sprinteve. Imali su GPS i on je trčao 33.1 kilometar na sat. Kad je došao do nas, pitao je: "Jesam li trčao 33 na sat?" Toliko dobro poznaje svoje tijelo. Netko drugi bi se u njegovim godinama vukao po treninzima i radio na sedamdeset posto, ali kod njega to nije opcija. Na svakom koraku se vidi ta njegova fokusiranost i predanost radu, na kraju krajeva zato toliko dugo traje Kad skine majicu, izgleda kao David od Michelangela, savršeno tijelo. No, nije sve samo oko njega. On je kohezivni faktor u svlačionici i sve oko sebe tjera da budu bolji. Bio je nevjerojatan prema domaćim igračima kojima nije želio stvoriti dojam da je on iznad njih“.

Hrvatski trener ističe kako je portugalski superstar dobar i za svlačionicu.

„Želio je stvoriti dobru atmosferu jer smo se borili za titulu. Njegovu razinu kompetitivnosti teško je uopće riječima objasniti. I ne očajava. Kad se ne pobijedi, brzo izanalizira sve, zatvara tu stranicu i ide dalje. Ako smo dali sve od sebe - odlično, idemo dalje. Ako nismo, analizira se zašto nismo i onda se ide dalje. Njegov pristup prema nogometu je optimalan i to projicira na sve oko sebe“.

O odnosu s C. Ronaldom:

„Od prvog trenutka je pokazao veliku podršku. Obavio sam sastanak s njim kad sam došao, rekao sam mu što su po meni problemi u momčadi, gdje njega vidim i on je to sve saslušao i prihvatio. On je meni također rekao što je smatrao problemom prije nego što sam ja došao. Sve te kritike su bile konstruktivne, osobito u vezi taktike, što se pokazalo da je bio u pravu. Imali smo sjajnu komunikaciju i kliknuli smo na prvu. Vidio je da imam neku ideju i stil i bio je podrška do samoga kraja. Šteta što nismo ništa osvojili, ali zaista nismo imali sreće. Neke utakmice smo nesretno kiksali i nažalost nisu uspjeli. Svi u klubu su željeli da ostanemo ako osvojimo titulu, a u protivnom bismo se vratili na pozicije na kojima smo bili“, rekao je Jeličić, a koji se dotaknuo i Luke Modrića.

Naime, jedno vrijeme se spominjao njegov dolazak u Saudijsku Arabiju, točnije baš u Al Nassr.

„Modrić je Al Nassru bio prvi pick, čak i prije nego što je Ronaldo došao. Modrić je pregovarao s njima duže vrijeme, jako su ga željeli i bio je u igri sve dok nije produžio s Realom koji mu je bio prioritet. Mene nije iznenadila njegova odluka da odbije sve te milijune ako uzmemo u obzir kako je njegov život posložen, kako živi, kakva mu je karijera i koji su mu prioriteti. Kako Modrić trenira i kako se brine o sebi, siguran sam da mu ovo neće biti zadnja sezona u karijeri jer on može još dugo trajati. Imat će on još ponuda i bit će prostora da možda potpiše takav neki ugovor“.



Tagovi

HNLDinko JeličićHNK GoricaAl NassrCristiano RonaldoLuka Modrić

Ostale Vijesti