Jelavić transferom u Kinu donio lijepu svotu Hajduku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 17.02.16. | 09:18

Dobiju li uistinu milijun i pol kuna, Bijeli će moći pokriti mjesečnu plaću za kompletni pogon prve momčadi...

Transfer Nikice Jelavića u redove kineskog drugoligaša Beijing Renhe razveselio je i Poljud. Jer, „ni kriv ni dužan“, Hajduk će dobiti finu svotu za svog nekadašnjeg napadača.

Jelavić ipak ne ide u Kinu za 11 milijuna eura kako se to prvotno senzacionalno pisalo. Navodno se radi o 6.5 milijuna eura, a ako je taj iznos točan, onda bi Hajduk trebao dobiti oko 200.000 eura, pišu Sportske novosti.

Splitski klub ima zagarantirano 3.1 posto od ukupnog transfera, jer Jelavić je u Hajduku bio pet sezona, od ljeta 2002. do 2007. Čekaju se službeni podaci oko njegova prelaska u Beijing Renhe, a dobiju li Splićani uistinu 1.5 milijuna kuna, tim novcem moći će primjerice pokriti mjesečnu plaću za kompletni pogon prve momčadi.

Inače, transferom Jelavića popela se i ukupna zarada Hajduka u zimskom prijelaznom roku. Na 4.600.000 eura, što je najbolji rezultat u mandatu predsjednika Brbića. Ne treba zaboraviti da je Hajduk i prošlog ljeta dobio 300.000 eura od transfera Ivana Perišića iz Wolfsburga u Inter.


Tagovi

HajdukNikica Jelavić

Ostale Vijesti