Jedvaj zabio u demoliranju Gladbacha, Borussia i Schalke prošli nakon produžetaka, Kramarić ispao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.10.18. | 22:11

Pogodak hrvatskog reprezentativca za vodstvo Bayera.

U srijedu navečer igraju se posljednje utakmice šesnaestine finala njemačkog Kupa.

Nogometaši Bayera iz Leverkusena stigli su na teško gostovanje u Monchengladbach. Borussia trenutno drži treću poziciju u Bundesligi dok su Apotekari na razočaravajućem 12. mjestu tablice. Ipak, gosti zasad imaju veliku prednost.

Bayer je poveo već u 5. minuti utakmice preko Juliana Brandta, a krajem prvog poluvremena na 2-0 je povisio hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj. Momčad iz Leverkusena odigrala je brzu akciju prilikom jednog prekida u kojoj je nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama i Rome izbio sam pred domaćeg vratara Sommera. Švicarac mu je prvi pokušaj obranio, ali Jedvaj se iskupio prilikom odbijanca kada je poslao loptu u mrežu.

Leverkusen je na kraju utrpao još tri komada Borussiji - dva je zabio Bellarabi (67', 74'), a Volland je zaključio priču zgoditkom u 80. minuti.

 

 

 

 

Veliko iznenađenje skoro je priredio Union iz Berlina koji je poprilično namučio vodeću momčad njemačkog prvenstva, Borussiju iz Dortmunda. Poveli su domaći na Signal Iduna Parku u 40. minuti preko Pulisica, da bi gosti izjednačili u 63. minuti pogotkom Poltera. Novo vodstvo 'Žuto-crnima' donio je Philipp, da bi tri minute prije kraja svojim drugim pogotkom Polter odveo utakmicu u produžetke.

Da utakmica ne dođe do izvođenja jedanaesteraca pobrinuo se Marco Reus u posljednjoj minuti produžetka kada je pogodak zabio – iz penala. Time je Borussiji omogućio prolaz u osminu finala nacionalnog kupa.

 

 

Još teži posao imali su nogometaši Schalkea koji su gostovali kod drugoligaša Kolna. Domaćin je poveo u 43. minuti preko Cordobe da bi Nabil bentaleb u 88. spasio 'Rudare' pogotkom iz kaznenog udarca. Utakmica je ušla u produžetke, ali nitko nije uspio doći do zgoditka tako da je utakmica riješena serijom jedanaesteraca. U raspucavanju je Bentaleb promašio peti jedanaesterac u seriji koji bi im donio pobjedu, ali Kolnov igrač Drexler je kasnije promašio te je Uth bio precizan i zabio za prolaz Schalkea.

 

 

U ostalim utakmicama Nurnberg je – također nakon raspucavanja penala – prošao Hansu iz Rostocka, dok je Werder utrpao 5 komada protiv niželigaša Weichea. Kiel je iznenadio Freiburg pobijedivši rezultatom 2-1.

Hoffenheim je izgubio na gostovanju kod Leipziga. Domaćin je pobijedio rezultatom 2-0, a oba pogotka zabio je Timo Werner.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Tin Jedvajnjemački kup

Ostale Vijesti