NK Olimpija Ljubljana
NK Olimpija Ljubljana

Jedvaj asistirao, Zrinjski nije ispisao povijest, Olimpija u 92. zabila za prolaz, Ludogorec u 101. promašio jedanaesterac!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.08.23. | 21:56

Zrinjski je zamalo nadoknadio 0-3.

Danas smo saznali imena četiri kluba koji nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, i petorku koja mora u Europsku ligu. Najdramatičnija utakmica odigrala se za Bežigradom. Ljubljana je gol za 2-1, koji joj je donosio prolaz zabila u 92., a Ludogorec je s igračem manje u 101. izborio jedanaesterac. No, Bugari nisu bili precizni i Olimpija sada navija za Žalgiris u Istanbulu protiv Galatasaraya (2-2), jer bi si time olakšala put prema playoffu. Ludogorec je potencijalni protivnik Dinama u EL, ako se dogodi čudo svih čuda u Astani. Zanimljivo je bilo i u Bratislavi, Slovan je do 75. minute imao vodstvo od 2-0 protiv Zrinjskog, ukupnih 3-0, a momčad Krunoslava Rendulića stigla je do 2-2. Izjednačujući pogodak zabila je u 93. te nije bilo vremena za potpunu seznaciju.

No, krenimo s Olimpijom. Zmajčeki su na domaćem terenu pušteni kao sa lanca iz nekakvog fantasy serijala. Do 14. minute nakupili su čak četiri žuta kartona, a prvi, u 7. minuti dobio je Max Timi Elšnik, slovenski napadač koji se prometnuo u apsolutnog junaka utakmice, zabivši oba pogotka u 2-1 pobjedi svoje momčadi, s time da je pobjednički zabio u 92! Jednu minutu nakon četvrtog žutog kartona Olimpijinim igračima, znači u 15. minuti, Kiril Despodov je doveo Ludogorc u vodstvo. Već tri minute kasnije, u 18. Elšnik je izjednačio. Olimpija je bila bolja veći dio utakmice koja je mirisala na produžetke. Onda je u 83. Son pocrvenio, a Ludogorec se nije uspio obraniti s igračem manje. U drugoj minuti sudačke nadoknade Elšnik se najbolje snašao pred golom gostiju i doveo Olimpiju na prag treće runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Unatoč igri s igračem manje, Ludogorec je u 101. izborio jedanaesterac. Loptu je na kreč postavio strijelac prvog gola Despotov, no nije zabio.

Ludogorec seli u Europsku ligu u kojoj igra protiv lošijeg iz meča Astana Dinamo (0-4). Olimpija će u trećem pretkolu igrati protiv boljega iz dvoboja Galatasaray - Žalgiris. Utakmica u Litvi završila je 2-2.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon 3-1 pobjede Panathinaikosa u Košicama, PAO i Dnipro-1 remizirali su u Ateni 2-2. Andrej Šporar zabio je u 15. na sjajnu asistenciju Tina Jedvaja s ruba svojeg šesnaesterca. Ukrajinici su preokrenuli golovima Dovbika i Sarapija (24. i 54.), no u 70. minuti ponovno se ukaza Šporar koji poentira za konačnih 2-2. Sve nade u povratak gosti su izgubili u 75. kada je pocrvenio Tančik.

Aris Limassol s ukupnih 11-5 izbacio je BATE Borisov iz Lige prvaka. Nakon 6-2 pobjede na Cipru, Airs je u Mađarskoj slavio s 5-3. Babicka, Gomis i Caju zabili su za Aris u prvom, a Bengtsson i Stepinski u drugom. Gromiko, Martinov i Laptev zabili su za Bjeloruse.

Aris će u trećem pretkolu igrati protiv boljega iz susreta Qarabag - Rakow. Poljaci su u Czestochowi pobijedili s 3-2. BATE igra u Europskoj ligi protiv lošijeg iz meča Šerif - M. Haiffa (1-0).

Zrinjski Krunoslava Rendulića nije uspio izboriti grupnu fazu natjecanja. Do nje će morati preko Europske ili Konferencijske lige budući da je u Bratislavi Zrinjski remizirao sa Slovanom 2-2, s time da je prvak BiH nadoknadio zaostatak od 0-2. Cavrić je zabio za domaćine u 5., a Zuberu je u 66. udvostručio prednost Slovana. Gol nade Zrinjskom je donio Hrvoje Barišić u 65. na dodavanje Tomislava Kiša, a u 92. Antonio Ivančić pogađa nakon što je Darijo Čanađija pogodio stativu. U iduće tri minute Zrinjski nije uspio zabiti treći gol koji bi ga odveo u produžetke.

Marko Tolić nije ulazio s klupe za Slovan. Rendulić je krenuo s dosta Hrvata u udarnih 11. Ivančić je ušao s klupe i izjednačio na dodavanje Čanađije. Kiš je asistirao Barišiću. Požutjeli su Mario Čuže i Hrvoje Barišić.

Slovan će u trećem pretkolu igrati protiv boljega iz dvoboja M. Haifa - Šerif. Prvi susret završio je 1-0 pobjedom Moldavaca. Zrinjski će skupinu euro natjecanja loviti kroz susret između Bredablika ili Copenhagena (0-2). (nr)



Tagovi

Liga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaOlimpija LjubljanaZrinjski

Ostale Vijesti