Jedan od najstarijih klubova svijeta pustio službeni dres u prodaju - tri mjeseca nakon početka sezone!?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.10.17. | 13:14

Čudan marketinški potez kluba.

Sheffield Wednesday ove godine slavi 150.-u godišnjicu postojanja. Radi se o srednjem od tri „braće“ iz ovog srednjoengleskog grada. Poznato je kako je Sheffield F.C. najstariji nogometni klub na svijetu osnovan 1857. i trenutno se natječe u osmoj engleskoj ligi i svjesno je odlučio zadržati identitet amaterskog kluba.

Deset godina kasnije osnovan je Sheffield Wednesday, a 1889. i Sheffield United. Wednesday je najuspješniji šefildski klub, koji je osvojio četiri naslova engleskog prvaka (posljednji 1930.) i tri FA kupa.

Na 150. godišnjicu, koju slavi ove godine, Sheffield W. odlučio je izbaciti dres koji je napravljen najmodernijom tehnologijom, ali izgleda prilično retro.

Jedini problem je što će navijači taj dres moći kupiti tek u ponedjeljak - 23. listopada - a Sheffield je prvu utakmicu u sezoni odigrao 5. kolovoza, gotovo tri mjeseca ranije.

Pomalo čudan marketinški potez kluba koji se trenutno nalazi na 12. mjestu Championshipa sa 16 bodova, četiri boda udaljen od mjesta koje vodi u play-off za Premiership. Sheffield W. sutra dočekuje 20. Reading koji ima četiri boda manje.

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti