REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Jedan od hit igrača Argentine u Kataru nadomak transfera u Juventus!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 09:57

Navodno je rekao 'da', ali se prvo čeka da McKennie riješi izlazni transfer.

Malo je onih koji se sjećaju kad je u siječnju 2019. godine, ni mjesec dana nakon što je proslavio svoj 21. rođendan, Alexis Mac Allister stigao u Brighton iz Argentinos Juniorsa. Osam milijuna eura platili su ga Galebovi, na prvu se to činilo kako 'uludo bačen novac' jer je narednih godinu dana proveo na posudbi u svojem matičnom klubu Argentinosu, potom i kultnoj Boci Juniors, ali je talentirani veznjak na kraju postao glavni igrač kluba sa samog juga Otoka. S vremenom je postao i reprezentativac Argentine, a na ovom SP-u je upisao šest nastupa te po jedan pogodak i asistenciju.

Očekivano, za hit igrača Argentine (iako je tih 'hit igrača' malo više) se odmah zainteresiralo nekoliko svjetskih velikana, a među njima su i onda dva londonska – Arsenal i Chelsea. Plavci, navodno, malo bolje kotiraju od Topnika, ali i jedni i drugi zaostaju za Juventusom koji je vodeći u utrci za potpisom 24-godišnjeg veznjaka. Gazzetta dello Sport piše da je Alexis Mac Allister navodno već rekao 'da' Staroj dami koji je potrebna velika promjena u momčadi, ali prije nego li on dođe u Torinu moraju prvo riješiti status Westona McKenniea kojeg prate Tottenham, Chelsea i Borussia Dortmund.

Osim Alexisa Mac Allistera, na ovom SP-u je oduševio i jedan drugi njihov veznjak, 21-godišnji Moisés Caicedo te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da jednog od njih odluče prodati već zimus. Inače, Caicedo se dovodi u vezu s Liverpoolom i Newcastleaom, a poslije SP-a je procurila informacija kako u Brightonu igra za oko 200 tisuća eura godišnje, što je zaista smiješan iznos za ono što se 'vrti' u Premier ligi.

Galebovi su za njih dvoje kombinirano izdvojili 13 milijuna eura, a očekuje se da bi se te investicija mogle biti jedne od najboljih u povijesti kluba. Mac Allistera, osima Stare dame, želi i Atletico, ali baš kao i kod velikana iz Torina, u madridskom klubu su prvo okrenuti izlaznim transferima (Felix, Saul) nakon čega bi gledali kako ulaznim transferima dodatno pojačati svoju momčad. Priča se i o Juranoviću, ali te priče treba uzeti s velikom dozom rezerve te je u ovom trenutku puno realnije da Atletico ozbiljnije uđe u utrku za Mac Allisterom s Juvntusom nego za Juranovića s Barcelonom i Chelseajem koji, navodno, prate hrvatskog reprezentativca. (I.A.S.)



Tagovi

Alexis Mac AllisterJuventusWeston McKennienogometni transferi

Ostale Vijesti