Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Jedan je od vrijednih Hajdukovih igrača, a tek pod Karoglanom je spojio utakmice s punom minutažom

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 17.10.22. | 12:40

U kratkom razdoblju napravio je ogroman pomak od igrača s posudbe do reprezentativca, zabio nekoliko važnih i sjajnih golova, a proteklog ljeta u svojim redovima želio ga je i nekadašnji njemački velikan

Na početak priprema kasnio je zbog odmora poslije reprezentativnih obaveza, a već u tim trenucima ozbiljno se šuškalo, posebice u njemačkim medijima, da je na pragu potpisa za HSV. Stigao je na pripreme u Austriju s kojim danom zakašnjenja, kako smo spomenuli zbog zasluženog odmora, a bližila se i prijateljska utakmica s nekadašnjim njemačkim velikanom. Rezultat i igra na toj utakmici nisu bili toliko u fokusu koliko pitanje s kojim će autobusom s igrališta nakon utakmice otići Emir Sahiti. Ušao je u Hajdukov i automatski otklonio sve priče koje su se onda javljale.

Porazgovarali smo s njim onda u austrijskom Bad Waltersdorfu kad ga je i Nikola Kalinić u šali pitao 'je li ideš ća?' pa još jednom je kosovski reprezentativac demantirao sve odgovorom: 'Ma brate ostajem!'

Bilo je tada i naše prvo pitanje na tu temu s obzirom na to da je priča u njemačkim medijima išla toliko daleko da su se raspitivali kod naših kolega o satnicama treninga Bijelih i lokacijama gdje treniraju.

„Tu su klub i moj menadžer da se brinu o tim stvarima. Ja sam igrač Hajduka, fokusiran na svoju momčad i narednu sezonu u kojoj sam spreman dati sve od sebe. O tim transferima stvarno nemam pojma“, rekao nam je onda.

Za Hajduk je debitirao još u sezoni 18/19 u 22. kolu protiv Gorice(0:0) pod Sinišom Oreščaninom, a ušao je onda u igru umjesto Anthonyja Kalika. Ulazio je te sezone još u utakmicama protiv Inter Zaprešića, Dinama i Osijeka, a onda je vraćen u drugu momčad Hajduka iz koje je otišao na posudbu u ljeto 2020. u Šibenik. Za vrijeme provedeno u Šibeniku upisao je 35 nastupa, zabio sedam golova i dva puta asistirao.

Ogroman iskorak i pomak u karijeri napravio je Sahiti u kratkom razdoblju postavši jedan od važnih igrača Bijelih, a prošao je put od igrača s posudbe do reprezentativca. Posudba u Šibeniku bila je okidač njegove karijere, a dobre igre koje je pokazivao u narančastom dresu nastavio je i u bijelom. Ove sezone zabio je dva gola, jedan je bio na početku preokreta protiv Vitorije (3:1) na Poljudu u Konferencijskoj ligi, a drugi prekrasan gol škaricama protiv Varaždina u 12. kolu HNL-a.

Zabijao je Sahiti i u prvoj pravoj sezoni za Hajduk neke važne golove poput onog Tobolu u posljednjim minutama regularnog dijela za produžetke u Kazahstanu, koji su nažalost završili ipak prolaskom suparnika. Tresao je mreže i u HNL-u pa je tako još zabijao dva puta Slaven Belupu te po jednom Dinamu, Lokomotivi i Hrvatskom dragovoljcu.

Svojim igrama, ponašanjem i reakcijama postao je i jedan od miljenika navijača, a često ih zna pozvati na podršku tijekom utakmica. Smatra se i jednim od vrijednih eksponata svlačionice Hajduka koji bi u budućnosti mogao donijeti milijunsku zaradu. U bijelom dresu upisao je ukupno 58 nastupa u svim natjecanjima, tresao mrežu devet puta i pet puta asistirao. No, zanimljiv je podatak da u HNL-u ima tek pet utakmica s punom minutažom, na ukupno 50 koliko je odigrao za Hajduk u ovom natjecanju.

Prva utakmica koju je za Bijele odigrao u HNL-u pod punom minutažom bila je protiv Hrvatskog dragovoljca u 6. kolu prošle sezone. Trener je tad bio Jens Gustafsson, a Hajduk je slavio 1:0 golom Stefana Simića u sudačkoj nadoknadi. Iduća koju je odigrao cijelu bila je u 29. kolu prošle sezone na Gradskom vrtu protiv Osijeka. Trener je bio Valdas Dambrauskas, a utakmica je završila bez pobjednika i golova.

Otkako je Dambrauskasa na klupi zamijenio Mislav Karoglan, Sahiti je počeo dobivati punu minutažu u kontinuitetu. Spojio je tri utakmice koje je odigrao od početka do kraja. U prvoj koju je vodio Karoglan, pobjeda doma protiv Rijeke (2:0), je izašao u 72. minuti. Potom je uslijedio remi s Istrom 1961 (2:2) na Poljudu u kojoj je odigrao prvi put ove sezone cijelu utakmicu. Gostovanje na Rujevici preskočio je zbog trećeg žutog kojeg je dobio protiv Istre, a onda je protiv Varaždina igrao cijelu i zabio onaj gol škaricama koji ulazi u kategoriju za zgoditak sezone, dok mu je gostovanje kod Gorice bio treći susret u nizu da je dobio punu minutažu.

Jedna od najvažnijih utakmica sezone je u petak od 18 sati kad Hajduku u goste na Poljud dolazi Dinamo. Zagrepčani imaju trenutno osam bodova prednosti, a Bijelima je ova utakmica prilika da smanje taj zaostatak. Jedna od Karoglanovih uzdanica u tom pohodu zasigurno će biti i Sahiti.

Sahitijeve utakmice za Hajduk u HNL-u prije posudbe u Šibenik:

Sahitijeve utakmice za Hajduk u HNL-u nakon posudbe u Šibenik:


HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HajdukEmir SahitiHNL

Ostale Vijesti