Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Je li ga Rijeka pustila olako? Mladi reprezentativac BiH briljira u Sloveniji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.23. | 20:42

Zabio je dva gola Gorici i učvrstio svoju momčad na vrhu ljestvice.

Nakon poraza od Krznarovog Maribora u prošlom prvenstvenom kolu, Olimpija iz Ljubljane na domaćem terenu svladala je posljednju ND Goricu s 4:3 i učvrstila prvo mjesto na ljestvici s 13 bodova više od Celja i 15 bodova više, uz utakmicu više, od trećeg Maribora koji svoj susret 23. kola igra sutra kod Domžala.

Dario Kolobarić doveo je goste u vodstvo u 4. minuti, no do 17. Olimpija je već preokrenula pogocima Aldaira i bivšeg igrača Splita Marijia Kvesića. Olimpija je potvrdila pobjedu dvama pogocima mladog reprezentativca BiH Admira Bristrića u razmaku od 50. do 58. minute, da bi konačnih 4:3 postavio Alessandro Ahmetaj dvama pogocima.

Bristrić je inače ponikao u Željezničaru iz Slavonskog Broda, da bi kao kadet prešao u mostarski Zrinjski. Juniorski staž započeo je u Slobodi iz Tuzle, a završio ga u Rijeci. Sa seniorskim nogometom započeo je prošle sezone na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu za kojeg je zabio gol uz dvije asistencije u 15 nastupa u HNL-u.

U tekućoj sezoni dobio je 24 minute u utakmici drugog kola HNL-a protiv Gorice (1:1), u još dva navrata bio je na klupi za pričuve, te je minute skupljao igrajući za Rijekinu drugu momčad. Ove zime uvidjevši da neće dobiti priliku u momčadi s Kvarnera, odlučio je napustiti klub i prijeći u Olimpiju u kojoj je u prva dva nastupa ulazio s klupe, a danas je protiv Gorice dobio svih 90 minuta te je povjerenje Alberta Riere opravdao s dva postignuta pogotka.

Za Olimpiju su svih 90 minuta još odigrali Goran Milović (žuti karton) i Ivan Posavec, dok su nastup za Goricu zabilježili Tino Agić (90 minuta, žuti karton), Filip Brekalo (75 minuta), Matej Jukić (59 minuta) i Miroslav Ilić (šest minuta). (NR)



Tagovi

Olimpija LjubljanaAdmir Bristrić

Ostale Vijesti