REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Je li blizu kraj agonije? Vušković odbio ponudu Njemačkog nogometnog saveza, traži oslobađajuću presudu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 20:54

Dosad su održana tri ročišta, a prijetilo se s četiri godine suspenzije dok se nakon zadnjeg ročišta ta eventualna kazna bitno smanjila

Pozitivan uzorak urina na doping EPO iz 16. rujna bitno je zagorčao život i usporio karijeru mladog hrvatskog nogometaša HSV-a Marija Vuškovića. Nakon što su dva uzorka bila pozitivna na doping testu uslijedila je pravna bitka u dokazivanje nevinosti u koju je nekadašnji mladi stoper Hajduka uvjeren. A da je na dobrom putu da se to i ostvari pokazuju rezultati posljednjih ročišta.

Prema pisanju njemačkih medija, DFB je ponudio Vuškoviću zabranu manju od godinu dana od igranja nogometa ako prizna krivnju, a prvotno mu je kad je optužen prijetilo četiri godine suspenzije. No tu ponudu Njemačkog saveza odbio je 21-godišnji stoper i traži oslobađajuću presudu uvjeren u svoju nevinost. Sudeći po ovoj ponudi na dobrom je putu da je i dokaže. Dosad je Vušković išao i na poligraf, radio sken kože od uboda iglom, a i dva uzorka iz listopada bila su negativna na doping testu. Svi ti rezultati idu u prilog mladom stoperu.

Njegov odvjetnik Kletke traži oslobađajuću presudu i uz to vidi dobre šanse za C-uzorak nakon oduzimanja ostataka urina. Posljednje ročište održalo se 17. ožujka pred sudom Njemačkog nogometnog saveza, a presuda je trebala biti donesena za 14 dana od održanog ročišta.

„Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti", rekao je na saslušanju uplakani Vušković.

S obzirom na informacije koje dolaze iz Njemačke čini se da postoje dobre šanse kraja ove noćne more za mladog stopera. (rv)


Tagovi

Mario VuškovićDFBHSV

Ostale Vijesti