Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Javio se Joško Vlašić: „Zasmetala me Dalićeva izjava, a Nikola ima upite iz Njemačke, Italije i Francuske“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.05.22. | 09:14

Istaknuo je kako je do transfera njegovog sina u Everton došlo slučajno, baš kao i da će Nikola ovog tjedna odraditi rundu razgovora s trenerom Moyesom.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog je ponedjeljka objavio popis igrača na koje računa u četiri ogleda u Ligi nacija koje su na rasporedu ovog lipnja. Na njegovom popisu našlo se nekoliko zanimljivih imena koji će se po prvi put naći u društvu A reprezentativaca, dok su svi oni standardni prvotimci i dalje 'tu'.

Iako ove sezone ne igra standardno u West Hamu, poziv je stigao i na adresu Nikole Vlašića. Izbornik je izrekao puno lijepih riječi o ofenzivnom veznjaku Čekićara, ali jedna rečenica nije se svidjela Jošku Vlašiću, poznatom hrvatskom treneru i ocu Blanke i Nikole.

„Izbornik je izrekao brdo lijepih riječi. On zna koju kvalitetu ima Nikola. Ali, malo me zasmetala ona Dalićeva zadnja rečenica. Nikolu ne bi dotuklo to što ne bi bio pozvan u reprezentaciju! Ako ima netko bolji od njega neka ide, u reprezentaciji moraju biti najbolji. A Nikola će dokazati ili neće dokazati je li mu tamo mjesto. Nikola nije osoba koja želi da ga itko sažaljeva, niti je uopće sada u takvoj poziciji. On zna koliko vrijedi, zna svoje ambicije. Nitko njega ne treba žaliti“, rekao je u podcastu Sportskih novosti pa dodao:

„To je bilo u Americi 2017. godine. Meni nakon toga prilazi jedan tadašnji član staffa i veli mi: Nikola je bio najbolji. Mislim da bi tadašnji izbornik (Čačić, op.a.) i zadržao svoj posao da je Nikola bio u reprezentaciji za susret s Islandom. Rakitić je tada bio ozlijeđen, ja sam se intimno nadao da će dobiti poziv. I još, Nikola se nije prodavao kroz reprezentaciju, on je već bio prodan prije nego li su stigli ti nastupi za reprezentaciju. Dakle, reprezentacija je trebala Nikolu, a ne on nju! Za razliku od nekih drugih, koji su se kroz reprezentaciju prodali, a sada ih baš i nema blizu. Ne treba Nikolu oživljavati, nije on mrtav! Njega samo treba postaviti na pravo mjesto i dati mu da igra. A ako se ispostavi da on ovoga časa nije za reprezentaciju, onda ni ne treba biti tamo. Ja znam da je motiviran, on jedva čeka doći.“

Ove sezone Vlašić je za Čekićare odigrao ukupno 31 utakmicu u svim natjecanjima, ali je njegov učinak iznimno skroman – jedan pogodak i dvije asistencije. Budući da je na ljeto doveden iz CSKA Moskve za 30 milijuna eura, od njega su u Londonu očekivali više, ali hrvatski veznjak ipak nije uspio pokazati najbolje od sebe u povratničkoj sezoni na Otok. Podsjetimo, Vlašić je prije CSKA igrao za Everton, a Joško Vlašić prisjetio se kako je došlo do tog transfera kad je njegov sin završio na Goodison Parku u ljeto 2017. godine.

„Do toga je došlo sasvim slučajno! Da se Futacs nije ozlijedio, pitanje bi li se dogodilo. Hajdukova igra bila je tada - što napucaš na Mađara, on realizira ili odlaže loptu dalje. A kad se on ozlijedio počeli su igrati s loptom po zemlji, gdje je Nikola došao do izražaja. Tada ga je Ronald Koeman vidio i odlučio dovesti“, priča Vlašić stariji pa za kraj dodaje kako bi ovaj tjedan njegov sin trebao odraditi sastanak s prvim trenerom Moyesom.

„Ja mislim da bi ovaj tjedan mogao biti sastanak s trenerom Moyesom. Nikola želi igrati. To je jedino što želi, jedina opcija. Ima puno upita, iz Njemačke, Italije, Francuske, Nikola je tražena roba jer svi znaju kakva je on kvaliteta. Ali, ne znaju u kakvoj je situaciji, a on je sada još bolji igrač! Prije godinu dana imali smo West Ham ili Milan - ja bi i danas odabrao West Ham, bez obzira na sve to, iako su mi mnogi rekli da bi on, da je došao u Milan, igrao najbolji nogomet u životu. I sada mislim da će napraviti velike iskorake. Mogu reći i da će, ako se nađe neki klub na njegovoj poziciji (osmice ili desetke), biti blago tom treneru kad vidi što je dobio u momčad“, rekao je Vlašić u podcastu Sportskih novosti.


Tagovi

David MoyesJoško VlašićNikola Vlašić

Ostale Vijesti