Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Janković majstorskim golom donio pobjedu Rijeci na teškom terenu u Prištini

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 21:37

Iako je imala veliku inicijativu u završnici, Rijeka nije uspjela postići i drugi pogodak.

Na kraju vrijedi ona izlizana – samo se pobjeda pamti. Takav bi bio sukus dojmova Rijekine europske premijere u Prištini kod Dukagjinija, a koja je okončana pobjedom od 1-0 pogotkom Nike Jankovića. Nije Rijeka briljirala protiv kvalitetom skromnog protivnika, a kao alibi Sergeju Jakiroviću i njegovim izabranicima može poslužiti očajno stanje travnjaka na Fadil Vokrri stadionu. Na Rujevici bi to ipak trebala biti drugačija priča…

Stvari su se zahuktale na terenu u osmoj minuti, kada je Rijeka zabilježila prvu priliku na utakmici – ubacio je Banda s desne strane, Fruk je bio sam na pet, šest metara od gola, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu koja je otišla preko gola.

Imala je Rijeka inicijativu, ali je djelovala jalovo u toj popularno nazvanoj, posljednjoj trećini terena. Tako je barem bilo do 30. minute kada je Janković ponovno pokazao kakvu tehniku šuta posjeduje. Doduše, puno toga su mu omogućili i nezainteresirani braniči Dukagjinija, koji nisu suviše ozbiljno shvatili ofenzivca Rijeke, a on je, uzeo korak, ušao u gornji lijevi kut kaznenog prostora pa onda smjestio loptu u suprotne rašlje. Sjajan potez.

Do kraja uvodnog dijela ogleda u Prištini, Rijeka je bila bliže drugom pogotku.

U 36. minuti je Banda doturio loptu do Fruka koji je s 12, 13 metara iskosa pucao ravno u vratara Haxhihamzu. Pet minuta kasnije svjedočili smo i sramežljivom pokušaju domaćeg sastava, a Labrović je jednostavno uhvatio loptu.

U 43. minuti je Veiga došao skroz naprijed i pucao, ali lako je to bilo za uhvatiti domaćem golmanu.

Imali su i Kosovari zatim nekoliko pokušaja koji su završili u riječkom bloku. Na koncu je Feki dodijalo to gledati pa je raspalio loptu visoko preko gola Labrovića.

Prije konca poluvremena Radeljić je sjajno uposlio Obregona, no član Rijeke je očajno reagirao u izglednoj situaciji.

Početak drugog dijela obilježio je novi pokušaj Jankovića - dobio je loptu na lijevoj strani, namjestio se na desnu stranu i dobro pucao. No, ovaj put je lopta prošla pored gola.

A onda se malo po malo, Dukagjini dignuo u igri. Pa je, primjerice, domaći sastav krenuo malo hrabrije prema vratima Rijeke. U 58. minuti je Merlaku pucao u okvir, a Labrović obranio. U času kada su krenuli igrati hrabrije, Kosovari su ostali s igračem manje i to baš bez najboljeg igrača Merlakua. Izgubio je loptu pa onda u velikoj želji da ju vrati u svoj posjed napravio je grubi prekršaj na Dilaveru i zaradio drugi žuti karton pa ga je sudac Šabotić poslao na ranije tuširanje u 62. minuti.

I tu su, zapravo, prekinute ambicije Dukagjinija o pozitivnom rezultatu.

Rijeka je zauzdala utakmicu i tražila drugi pogodak. U 65. minuti je s lijeve strane ubacio Goda, a neprecizno je glavom pored gola pucao Grgić.

U 83. se iskazao vratar Haxhihamza - Radeljić je pucao glavom nakon kornera iz blizine u okvir gola, a golman Dukagjinija refleksno obranio njegov udarac. I to je bilo to, Rijeka je upisala pobjedu, uz ne baš bajnu igru.


Dukagjini - Rijeka 0-1

Priština. Stadion: Fadil Vokrri

Strijelci: 0-1 Janković (30., Obregon)

Žuti kartoni: Hugo, Morina (Dukagjini), Banda, Goda (Rijeka).

Crveni karton: Merlaku (drugi žuti karton), Dallku (izvan terena).

Glavni sudac: Jasmin Sabotic, pomoćnici: Joaquim Da Silva, Claude Ries

Dukagjini (4-3-3-): Haxhihamza - Dallku, Syla, Basri, Kameraj (od 88. Pilana) - Conceicao (od 65. Neziri), Hugo, Feka - Zulfiji (od 74. Morina), Santos (od 88. Dardan), Merlaku.

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Dilaver, Radeljić, Goda - Banda (od 75. Selahi), Hodža (od 79. Lepinjica) - Grgić (od 70. Pašalić), Janković, Fruk (od 70. Liber) - Obregon (od 70. Ivanović).


Drugo pretkolo Konferencijske lige, prva utakmica:

Dukagjini – Rijeka 0-1.


Tagovi

Konferencijska ligaHNK RijekaDukagjini

Ostale Vijesti