Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirovićeva najveća pobjeda, uspio je slomiti Petkovića, kapetan ostaje u Dinamu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 15:00

Trenerova zasluga za veliko pojačanje Modrih je najveća, njegovi su potezi i uvjeravanja presudili

Bruno Petković ostaje u Dinamu! Informacija koju su prve donijele Sportske novosti proširila se brzinom svjetlosti kroz Dinamov puk, Modri su dobili najveće pojačanje ovog ljeta. Detalji novog ugovora, po kojemu će Petković biti najplaćeniji Dinamov igrač, što neupitno zaslužuje postati, još se peglaju, ali Petković je rekao 'DA' i nakon još jedne briljantne partije protiv Rijeke konačno je prelomio. Koliko će Petković zarađivati po novom ugovoru, zapravo i nije presudno, kreće se ta svota oko milijun eura netto godišnje, postoji opcija po kojoj bi bio i dodatno nagrađen za neke pojedinačne dosege i rezultate. U svakom slučaju, dvojbe više ne bi trebalo biti, ako je Petković odlučio ostati, onda će ga teško nešto pokolebati u toj odluci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A najveće zasluge za njegov ostanak u Dinamu ima trener Sergej Jakirović. Od prvog dana pristupio je Petkoviću onako kako treba, kao najvećoj zvijezdi i najboljem igraču Dinama, za razliku od nekih prethodnika, koji su na Petkoviću pokušavali graditi autoritet i pokušali ga strpati u neke kalupe. Jakirović mu je odmah dao kapetansku traku, svaki dan s njim posebno razgovarao i govorio mu da u njemu vidi temelj svog, novog Dinama, u svakom javnom nastupu pričao koliko je Petković i važan i da se nada da će ga uvjeriti u ostanak. I, očito je uspio! Jer, koliko god to neobično zvučalo, nitko prije njega nije uložio toliko truda u Petkovićev ostanak, niti treneri, niti ljudi iz Uprave, svi oni kao da su navijali da Petković ode. Ili su se predali misleći da je takav rasplet nemoguć. Ali, nije, Jakirović je bio uporan, zna koliko mu Petković znači u momčadi, koliko je Dinamo s njim druga dimenzija. Bilo je to vidljivo u svakoj utakmici ove sezone, Bruno je vodio momčad u pobjede, a i u porazima je bio najbolji igrač. Kreirao je obje Jakirovićeve pobjede na startu mandata u Maksimiru, onu protiv Sparte (3-1) sad i ovu protiv Rijeke (2-1). Ipak, Petković je zasad najveća Jakirovićeva pobjeda, čovjek je u tjedan dana uspio što mnogi drugi nisu uspjeli, možda ni pokušali, mjesecima.

Ipak, to ne znači da je Dinamo odustao od dovođenja napadača, Ramon Mierez i dalje je meta Modrih, neki kažu da se zadnjih dana približio Maksimiru, da i on želi doći u Dinamo, međutim, dok taj transfer nije u potpunosti dogovoren - a Dinamo traži modele kako bi ga realizirao - ostanak Petković donosi mirniji san za sve u Dinamu. Posebno za svlačionicu i trenera Jakirovića, koji su strepili da bi odlazak najboljeg igrača i kapetana ostavio veliku brazdu u momčadi, koju bi bilo nemoguće popuniti.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti