Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Jakirović uoči Osijeka: "Malo smo proširili konkurenciju, a sve ćemo napraviti da Osijek stavimo pod pritisak"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 14:39

Trener Rijeke zna da mu slijede najbitnije utakmice koje će presuditi o 'europskoj sudbini' njegovog kluba

Nakon reprezentativne stanke, Rijeku u nedjelju (15.00, HTV2, MAXSPort 1) očekuje utakmica s Osijekom u derbiju kola. Riječani imaju priliku otvoriti 'pravo proljeće' sjajnim startom i utabat si put do Europe. Jasno, treba prvo vidjeti u kakvom su im se stanju vratili reprezentativci.

"Koliko smo bili ponosni što imamo toliko reprezentativaca, toliko smo bili i malo zabrinuti u kakvom će se stanju vratiti. Vratili su se u dobrom stanju, neki su imali dobru minutažu, neki nisu igrali i od srijede smo konačno kompletni", kaže trener Sergej Jakirović i dodaje:

"Osijek ima tri boda više i u lošoj je seriji, došlo je do promjene trenera. Očekujemo malo drugačiji Osijek s obzirom na dva tjedna stanke u kojima je Perković sigurno prenio na igrače određene ideje. Skautirali smo njihove zadnje tri utakmice, ali najvažnije mi je kako ćemo se mi prezentirati. Zadovoljan sam stankom i utakmicom s Celjem. Bilo je dosta dobrih stvari i malo smo proširili konkurenciju. Nadam se bodovima, slijede tri utakmice koje će pokazati da li s pravom računamo na treće ili četvrto mjesto ili ćemo ostati tu gdje jesmo."

Je li Rijeka favorit?

"S obzirom da smo najuspješniji ovog proljeća to je logičan zaključak. Ali to treba sada provesti na terenu. Mi smo se svi približili Osijeku jer je ušao u lošu seriju, ali ne trebamo se zavaravati. Njima je jako puno bitnih i kvalitetnih igrača otišlo. Teško ih je preko noći nadomjestiti. Gosti sada imaju jedno prijelazno razdoblje i morat ćemo sve napraviti da ih stavimo pod pritisak. Ali i paziti se, najviše Miereza. On je latentna opasnost. Tu su i Caktaš, Lovrić, Fiolić, mladi Živković koji mogu jednim potezom odlučiti utakmicu."

Pritisak je obostrani?

"Mi nemamo što izgubiti i stalno to govorim. Sami smo to zaslužili i želimo se boriti za treće mjesto. Ljestvica svaki tjedan varira i puno je međusobnih ogleda. Bitno će biti čak i ne gubiti", zaključio je Jakirović. (g)



Tagovi

NK OsijekSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti