Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

Jakirović protiv PAOK-a kreće bez junaka, koji su srušili Betis?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.03.24. | 08:00

Dinamova krila igraju toplo-hladno, u Osijeku su obojica bili neprepoznatljivi i moguće je da će u četvrtak Dinamov trener posegnuti za drugim rješenjima

U kojem će sastavu Dinamo istrčati protiv PAOK-a u četvrtak? Sergej Jakirović u zadnjim je jakim utakmicama, protiv Betisa i Rijeke u Zagrebu, te Osijeka na Opus Areni, standardizirao udarnu postavu i zaigrao s istih početnih 11. A u tom sastavu Takuro Kaneko i Ärber Hoxha bili su neizostavni članovi momčadi. Štoviše, bili su i Dinamovi junaci protiv Betisa, Hoxha je asistirao, Kaneko zabio za 1-1, za remi, koji je Dinamo odveo u osminu finala Konferencijske lige? No, bez obzira na to, čini se da im krediti kopne i nije isključeno da Jakirović protiv Grka zaigra s nekim drugim igračima na krilu, ili da, barem jednog od njih ostavi na klupi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, Kaneko i Hoxha, izuzev tog gola Betisu, koji jest važan i pamti, ali se samo od njega ne može živjeti, nisu ovog proljeća napravili puno. Sav njihov učinak, zapravo, stane u tu utakmicu. Prije i poslije, nula bodova. A k tome su u Osijeku obojica odigrali ispodprosječno, bili su slabi i bezopasni, pogotovo Kaneko, koji nije ni sjena onog igrača iz završnice prvog dijela sezone. Što se dogodilo s njim, teško je reći, ali prije PAOK-ova dolaska u Zagreb natjerao je Jakirovića da dobro razmisli hoće li ga staviti u prvih 11. Alternacija mu je Dario Špikić, koji svojim ulascima s klupe u zadnje vrijeme donosi impuls, u Osijeku je, recimo, napravio više u 35-40 minuta, nego što je Kaneko napravio dotad. Idu mu zasluge i za gol Kulenovića, kao što se piše da je protiv Rijeke kazneni udarac bio na njemu, nakon onog udarca Gode. Stoga je Špikić opet postao legitimni kandidat za prvih 11 protiv PAOK-a, Kaneko bi, pak, mogao biti džoker s klupe. Možda bi mu ta uloga trenutno i više odgovarala.

Hoxha, s druge strane, teško ulazi u šanse i prilike da proigra igrača, ne odlučuje se prečesto na 'jedan na jedan', ne puca iz daljine... Na Opus Areni u nedjelju bio je dvaput u izglednim pozicijama pred golom, oba puta nije uspio dobro prihvatiti loptu i Dinamo nije zabio kad je mogao. 'Ono' protiv Betisa, iz aktualnog kuta gledanja, člni se kao bljesak, Hoxha nikako da uhvati kontinuitet dobrih igara. Međutim, ono što u mu ide u prilog jest činjenica da na lijevoj strani Jakirović nema Špkića, Hoxhi je konkurent Vidović, koji igra na krilu, ali nije klasični krilni igrač. Više voli ulaziti prema sredini, driblati prema unutra, nego probijati i raditi ono što inače rade krila. Vidović je malo živnuo protiv Gorice u Kupu, zabio je i izborio kazneni udarac, no, pitanje je vjeruje li mu Jakirović toliko da bi ga gurnuo u vatru protiv PAOK-a već od prve minute.

Ostaju te dvije dvojbe, možda i do same utakmice, hoće li dva junaka, koja su srušili Betis, Jakirović (privremeno) preseliti na klupu? Kaneko je tome sigurno bliži.



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska ligaTakuro KanekoArber Hoxha

Ostale Vijesti