Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: “Pritisak je i dalje isti, nije splasnuo. A Matković je veliko bogatstvo hrvatskog nogometa!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 13:20

Dinamov najavljuje najjači sastav protiv Osijeka u subotu, nema čuvanja za finale Kupa i razmišljanja o naslovu prvaka

Hoće li subota za Sergeja Jakirovića biti 'dan kad je postao prvak'? Dinamo će u Maksimiru ugostiti Osijek (19.30 sati), ako Rijeka ne pobijedi u Varaždinu, a Modri svladaju Osječane, pehar će biti njihov. Dakle, moguć je scenarij, u kojemu bi Dinamo već u subotu navečer mogao završiti ovu priču.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekuje nas zahtjevna urtakmca, Osijek je povezao četiri pobjede u gostima, igra jako dobro. Dolaze nešto uzeti, poznavajući prijatelja Zekića, on nešto sprema, Nakon 24 dana igramo u Maksimiru, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i uzeti tri boda.", kaže Jakirović, koji već pamti tri vrlo neizvjesne utakmice s Osječanima. Pogotovo one na Pampasu, u kojima je Dinamo dvaput spašavao remi u zadnjim minutama.

"Uvijek je s Osijekom zanimljivo i neizvjesno, očekujemo takvu utakmicu. Želimo odigrati dobru utakmicu, u Osijek je dosad bilo teško, ali pred našom publikom ćemo, vjerujem, pobijediti."

Nema kalkuliranja zbog finala Kupa.

"Nećemo nikoga odmarati, igramo u najjačem sastavu. Imamo još trening pa ćemo odlučiti, jedino je sigurno da neće igrati Kulenović, zbog kartona. Nemamo ozljeda, svi što su bili u kadru su u redu. Stojković nema više problema s mišićem, neće još biti u kadru, ali vratio se na teren, nije više na stolu."

Koji je recept Dinamove metamorfoze, od momčadi koja je već ispala iz borbe za naslov do niza od devet pobjeda i jedne ruke na peharu?

"Kad smo ispali iz Europe, nije bilo ugodno, ali dobili smo više u trenažnom procesu, puno više možemo raditi na nekim stvarima. Kad si na tri kolosijeka, treninzi ne postoje. Rekao sam da će ključ biti četiri utakmice u gostima, uzeli smo u njima bodove i sad odlučujemo o sebi i pitanje je samo matematičko, kad ćemo postati prvaci."

Hoće li Dinamo gledati što se događa u Varaždinu? Ako Rijeka tamo padne...

"Bez obzira na utakmicu u Vataždinu, napravit ćemo sve da odigramo i uzmemo tri boda, nećemo se previše po tome ravnati."

Je li sad malo splasnuo pritisak nakon pobjede u Rijeci?

"Pritisak je uviek isti u Dinamu i u prijateljskoj utakmici, to se isto mora pobijediti. Ništa se po tom pitanju nije promijenilo."

Osijek je sad u dobrom nizu, bori se za Europu.

"Bore se za Europu, trebalo je i Zoranu vremenaimage da spozna unutrašnje rezerve, voli se igrati sustavima, dobio je Matkovića i Miereza. Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa! A tu su i Bukvić, Nejašmić, puno dobrih igrača."

Hoće li opet mijenjati sustav igre? Kao što je mijenjao u Rijeci na poluvremenu?

"Ne znamo još, razmišljamo što protivnik sprema. Nećemo se puno njima prilagođavati, vidjet ćemo. A na Rujevici nije bila stvar sustava..."



Tagovi

GNK DinamoNK OsijekSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti