Jakirović: "Od četiri poluvremena bili smo bolji u tri, sami smo se pobijedili! Ali, ponosan sam dokle smo došli u Europi"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 21:09

Trener Dinama podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice

Nije se Sergej Jakirović nakon utakmice i teškog debakla (1-5) u Solunu kao čovjek, kojemu su potonule sve lađe. Niti kao netko tko će sutra otići s Dinamove klupe, svojevoljno. Ako se to pitate. Ne, tražio je Jakirović objašnjenja teškog poraza, pokušao pronaći razloge ovakvog raspleta. Po drugi put ove sezone pod njegovim ravnanjem Dinamo nije zadržao prednost od dva razlike, a iako smo se svi nadali da se 'ono' iz Praga ne može ponoviti, u Solunu se dogodilo još i gore.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da smo prvo poluvrijeme podbacili u svim segmentima, pogotovo u duel igri, nismo mogli ni posjed ostvariti, bili smo očajni u prekidima, vratili smo ih doslovno u život. Na poluvremenu smo rekli da nema predaje da idemo zabiti gol, onda smo bili dobri 25 minuta, imali smo preko Špikića i Baturine šansu za povesti u ukupnom rezultatu. Da je Špikić zabio, bilo bi svašta! Čak smo izdržali početni pritisak na početku utakmice, ali onda smo jako jeftino istopili prednost, radili velike greške u prekidima. Pokušali smo sa zamjenama, ali nismo uspjeli, a onda smo primili još dva gola, uveli smo i još ofenzivaca, ali opet gol iz penala, jednostavno, to nam se ne smije događati na ovoj razini. Neshvatljivo, iako smo znali što PAOK radi u prekidima, primili smo dva identična pogotka.", rekao je trener Jakirović nakon ispadanja iz Europe.

Je li se štogod pogriješilo u pripremi utakmice, igrači su u prvih 45 minuta izgledali kao da ih je PAOK iznenadio igrom.

"Nije se pogriješilo u pripremi, znali smo što nas čekla. Ali, prvi put sam osjetio strah od lopte, kao da nije smo htjeli, ono što smo radili u drugom poluvremenu, nismo u prvom. Svaka lopta je bila PAOK-ova, tu smo potpuno podbacili."

Onda je dodao:

"PAOK je jako dobra momćad, znali smo kad smo ih izvukli, bez obzira na 2-0 iz prve utakmice. Oni su bili bolji u prvom poluvremenu, ali mi smo u tri poluvremena pokazali da možemo igrati s njima i da nisu toliko bolji. Kako je rekao kolega Lucescu da su oni sami sebe pobijedili u Zagrebu, tako smo i mi sami sebe pobijedili u Solunu."

Ovo je poraz koji teško pada, kako se podići nakon njega, kako mimčad vratiti u pravo stanje?

"Teško mi pada ovakav poraz, čak mi je sad teško i analizirati. Unatoč pritisku PAOK-a, vidio sam da ćemo imati problema iz prekida. Ali, problem je bio igra s loptom, nismo ništa pokušavali, jer mi volimo igrati loptom. Jesmo li pali na atmosferu, to treba pitati igrače, ne znam što se dogodilo. Olako smo vratili PAOK u igru u prvom dijelu."

Zašto nije već na poluvremenu posegnuo za zamjenama?

"Puno bih ih trebao napraviti, mogao sam zamijeniti puno igrača. Rekao sam da ćemo pokušati još izdržati 15 minuta u drugom dijelu, pokušati okrenuti odnos snaga pa onda reagirati. Mi smo to i uspjeli, bili smo u dobrom momentu, morali smo zabiti. Možemo žaliti za Špikićevom šansom, Kotarski je sjajno obranio. "

Ipak, izvukao je i nešto pozitivno iz cijele priče. Iako to sad malo znači.

"Teško pada svaki poraz, igrači su razočarani, ali možemo biti ponosni kako smo odigrali Europu i došli u ovu fazu. Igrali smo protiv jako dobre momčadi, izvukli smo pouke da se svaka greška kažnjava."

Kao da nije već bilo dovoljno lekcija ove sezone!



Tagovi

GNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti