Photo: Igor Šoban/PIXSELL
Photo: Igor Šoban/PIXSELL

Jakirović: "Nismo zadovoljni bodom, ali osjećam da imam podršku kluba! S Dalićem sam se dogovorio oko Petkovića"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.11.23. | 21:39

Dinamov trener vrlo je opširno govorio nakon remija s Rijekom (2-2)

Sergeju Jakiroviću spremao se vatreni doček na Rujevici. Od prve do posljednje minute navijači su ga 'častili' s uvredama koje im ne idu na čast, ali on je sve to stoički podnio. Njegova momčad na kraju je osvojila bod u njegovom nekadašnjem domu, a on jako dobro zna koliko je to teško. Ako je suditi po prvim reakcijama poslije derbija na Rujevici, Sergej Jakirović preživio je na klupi Dinama. Nije izgubio, što je u ovom trenutku bilo najvažnije, nije, doduše, niti pobijedio, iako je njegova momčad dvaput vodila. Bilo je u Dinamovoj igri dobrih i loših stvari, posebno u drugom dijelu kad je Zagorac spašavao Modre, no, sve u svemu s vrućeg gostovanja na Kvarneru Dinamo se vraća čitav. A odigrao je i borbeno, energičnije nego dosad, imaju su oni koji žele hvaliti a ne kuditi za što uhvatiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Došli smo odigrati hrabru i mušku utakmicu, znali smo da će atmosfera biti nabrijana. Dobro smo ušli u utakmicu, Rijeka je kasnije imala svoje momente, ali to smo očekivali. Dali smo gol u najboljem mogućem trenutku. Kod oba pogotka koje smo primili nam se dogodila dekoncetranicija. Poveli smo u kvalitetnom trenutku, žao mi je sto nismo uspjeli izdržati, puno bi nam to značilo nakon svega što smo proživjeli zadnjih dana. Dinamo nikada nije zadovoljan bodom, ali i to je pozitivno kad se uzme u obzir što se sve događalo oko nas“, rekao je Jakirović pa objasnio zašto je u igru ubacio Perića.

"Moha je ostao bez energije, teško se nosio s igračima Rijeke koja je bila dobra po njihovoj lijevoj strani. Primarno je zato Dino ušao, a između ostalog i zbog prekida. Ne mogu ništa zamjeriti momcima, treba dići glavu i ići dalje“, dodao je Jakirović.

"Očekivan derbi, sve je zadovoljio, za neutralnog gledatelja bio je super, za nas malo manje. Rijeka je pokazala da je kvalitetna momčad i nikome neće biti lako igrati protiv njih.“

Kako je bilo vratiti se na Rujevicu?

„Čudno, naravno. Mi smo sa svima ovdje pozdravili kad smo došli. To je nogomet. Puno sam toga prošao u karijeri, ali bio sam fokusiran samo na teren. Sve ostalo je folkor, ne obazirem se na to. Ja sam ponosan na ono što sam ovdje napravio, nogometni kruh je takav, nikome ništa ne zamjeram. “.

Dva gola nakon prekida, gotovo juniorski?

"Mislim da je Špikić bio blizu Selahiju, kod drugog je Mitrović ušao sa 16, 17 metara. Naivno, sigurno."

Osjeća li da je, unatoč remiju, sad momčad ipak dobila dozu samopouzdanja?

"Teško je dečkima, želimo pobijediti, a kolo sreće nikako da se okrene. Zadnje tri, četiri utakmice, igramo dobro, akli rezultat je loš."

Brine li ga što je Hajduk odmaglio na devet bodova prednosti?

"I brine me i ne. Ne brine me matematički, jer tablica nije kompletna i nije realna, mi trebamo još odigrati neke utakmice. Ali me brinu utakmice poput one u Varaždinu, što ne možemo pobijediti unatoč dominaciji. Imamo problema s realizacijom."

Osjeća li da i dalje ima podršku odgovornih u klubu?

"Osjećam podršku, dobio sam je i nakon Plzena. Vide svi da je kriza rezultata, otišli su važni igrači, koji rade razliku, to je prilika ovima koji su tu da se pokažu. Kad sam došao u Dinamo, imali smo sedam pobjeda jedan poraz. Problem su ozljede, nije to alibi, ali povratak u formu je vrlo težak. Ne moram naglašavait koliko Petković fali, to je svima jasno. Možda je nekoga iritirao svojim igrama, ali to je očito koliko nam je bitan."

Je li razgovarao s izbornikom Dalićem da Petković ne putuje s reprezentacijom?

"Komunikacija je stalna, imali smo obojica gorko iskustvo oko Brune. Ne bi trebao ići u reprezentaciju, nema smisla, opet je osjetio nešto na treningu neki dan, nije još spreman. Dalić se složio sa mnom da je tako najbolje."

Jako se dopao Mauro Perković?

"On je između beka i stopera, nije ofenzivan. Zaslužio je priliku i iskoristio je, iako nije lako čuvati Marca Pašalića."

Što on kaže na činjenicu da Dinamo nije doveo Pjacu i Pašalića?

"Nisam bio u klubu tada, ali kad pogledate, doveo je Dinamo Stojkovića i Vidovića, koji su budućnost. Tko je mogao znati da će se Stojković ozlijediti na treningu. Ali, takva nam je cijela polusezona."

Šro priprema u prelaznom roku, koliko će pojačanja dovesti?

"O tom potom... Traži se stalno, bitno je dovesti profil, koji paše Dinamu. Volio bih dovesti lijevog beka, da Ljubičića vratimo u sredinu. Vratar? Vidjet ćemo... Spominjao se Labrović, ali puno je to novca."

Je li mu ovo bila ključna utakmica na klupi?

"Svaka mi je ključna. Neki dan vidim anketu pa sam rekao da se moram kandidirati za nešto. Meni je to jasno, to se potencira, prije Dinama sam bio odličan, sad nemam pojma? To me potiče, čak sam zadnji put i pobijedio u tim anketama. Razumijem ja sve i medije i ostale, nemam s tim problema."




Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoRujevicaRijekaHNK RijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti