Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović nije odstupio: "Šokiran sam, preuzimam odgovornost! Ispričavam se navijačima, imaju pravu biti ljuti!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 19:24

Dinamov trener nije najavio da odlazi s klupe, ali je svjestan da je ovo izdanje bilo ispod svake razine

Kad je Dinamo prvi i jedini put ovako stradao od Lokomotive (1-4), Mario Cvitanović je nakon utakmice sam odstupio i rekao da više nije trener Dinama. Sergej Jakirović nije izgovorio tu rečenicu, iako je bio vrlo razočaran, šokiran, ljutit.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Ispričao bih se navijačima, jer ovo nije ni blizu onome što smo htjeli. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svemu! Ništa nije ukazivalo na to, najgora večer, da mi je netko rekao nakon priprema, ne bih vjerovao. Čestitam Lokomotivi, oni su svoje šanse iskoristili", rekao je Jakirović.

"Inzistiram na udarcima, ali to su odluke igrača, kako oni vide stvar na terenu. Bilo je dosta puta otvorenih udaraca da bismo ugrozili gol i tu smo isto podbacili."

Loš je bio ulazak u utakmicu, osim prve dvije-tri minute.

"Slažem se da je ulazak u utakmicu bio loš, iako smo imali prvi dvije situacije. A onda ti golovi, valjda šok, neke reakcije su bile neobjašnjive. Preuzimam odgovornost, moramo analizirati, otvoreno popričati, jer ovo nema smisla. Ništa nije ukazivalo na ovo, da mi se dogodilo na jesen, još bih shvatio, ali ovo je sad velika nepozanica."

Živković je odigrao vrlo lošu utakmicu.

"Živković igra iduću utakmicu, zamijenio sam ga radi žutog kartona, jer je mogao dobiti i drugi."

Kako komentira reakciju publike, poletjele su čak i grude sa zapadne tribine?

"Nikome ne zamjeram, ljudi vole Dinamo, pobjednički Dinamo, oni su potpuno u pravu! Ono što me ljuti i ne zadovoljava da ne punimo šesnaesterac. Nema nas u završnici! Moraju utrčavati i kontra osmice."

Je li ovaj poraz najteži u karijeri?

"Šokiran sam, naravno da me ovo dira, teško mi je, nema opravdanja. Nije mi bitno, jesmo li izgubili, ali način na koji smo izgubili, to nije nivo Dinama."

Hoće li biti kazne za igrače?

"Ne znam možete li igrače kazniti, javit će se sve žive udruge."

Što je rekao igračima u svlačionici?

"Nisam još bio u svlačionici. Rekao sam im na poluvremenu da to nije razina Dinama, da se moramo dići 100 posto, izaći na teren i zabiti gol. Imali smo šanse, ali nije išlo. Bit će korekcija uoči Istre! Kad vidim još jednom utakmicu, onda ću znati koga ću zamijeniti."

Je li Hajduk prvi favorit za naslov u ovom trenu?

"Hajduk je na prvom mjestu, ima prednost i branit će tu prednost. Tu je i Rijeka. Nema jamstva za bodove ni u jednoj utakmici."

Navijači su na kraj čak i tražili njegov odlazak.

"Ne mogu odgovoriti na to pitanje, ne znam."

Još je jednom ponovio da je Dinamo izgledao neobjašnjivo.

"Volio bih da je to bolje, jer znam kakva su kvaliteta moji igrači. Čudne su mi neke reakcije. Recimo, Špikić u 80. minuti ide sam na gol i ne puca, neshvatljivo", poručio je Jakirović, kojega čeka neprospavana noć.





Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoNK Lokomotiva

Ostale Vijesti