Germanijak.hr
Germanijak.hr

Jakirović: "Ne mijenjam formaciju, ne razmišljam o Rijeci i HNL-u. Želimo proći Betis!, Perković:"Bit ćemo nabrijani pred punim tribinama!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.02.24. | 17:30

Dinamov trener i igrač najavili utakmicu s Betisom u uzvratu međukola Konferencijske lige

Dobro je raspoložen Sergej Jakirović uoči uzvrata s Betisom (četvrtak, 18.45 sati) u Konferencijskoj ligi. Ali i svjestan što sve nosi ta utakmica, puni tribine dolaze vidjeti Dinamov prolaz, samo tri dana prije velikog drerbija s Rijekom.

"Ne očekjujem nimalo lakšu utakmicu, već da će se Betis mobilizirati i pokušati nas napasti od prve minute. Imamo mi svoj plan, vidjeli smo da možemo biti mirni na lopti, da ih možemo staviti pod pritisak, moramo biti konkretniji u završnici. A u fazi obrane moramo biti odgovorniji, koncentriraniji. Puno toga se vrti oko Fekira, gledali smo Bakambua protiv Alavesa, morat ćemo i na njega obratiti pažnju.", kazao je Dinamov trener, koji nije sklon velikim promjenama u momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne razmišljam o promjeni formacije! Nadam se da ćemo biti spremni, nemamo ništa manje probleme nego Betis, ali svi su spremni i htjeli bi igrati. Osim Ogieare, radimo sve da on bude spreman za Rijeku."

Znači, recept je sličan kao i u Sevilli

"Nema drugog recepta, kad igrate protiv takve momčadi, moramo biti maksimalno gusti i čvrsti. Volio bih da budemo još gušći u nekim dijelovima utakmica. Može se s njima igrati, ali oni će morati više riskirati."

Krila imaju slab učinak, tko je u prednosti?

"Volio bih da su krila konkretnija, da imaju veći učinak, ali mora im i momčad pomoći. Kad su u situaciji jedan na jedan, imaju slobodu. Smiju izgubiti svaku loptu, ali moraju preuzeti rizik, pokušati proći."

Razmišlja li o tome da bi prolaz Betisa mogao donijeti probleme u nastavku HNL-a. I, razmišlja li već o Rijeci?

"Imamo do Rijeke 68 sati, nadam se da ćemo biti spremni. Ne preskačemo utakmice, želimo odigrati maksimalno i pobijediti. Protiv Varaždina su krenula četiri nova, pet smo uveli još pet s klupe, došlo je do cirkusa zadnjih 10 minuta utakmice. Ne bi bilo tako da nije bilo jedanaesterca. Svaku utakmicu želimo proći, želimo i sutra. Naravno da ja razmišljam o budućim utakmicama, ali samo mi je Betis u glavi. Odmah iza Betisa ću se okrenuti Rijeci. Ne možeš uživati u pobjedi ni minutu, samo se okrećeš novoj utakmici da izvučeš što više."

Vidi i još mjesta za napredak u odnosu na prvu utakmicu.

"Mi moramo još bolje reagirati u prekidima, pogotovo nakon prve odbijene lopte i da imamo još više pasova u posjedu. Žurili smo u nekim trenucima, nepotrebno."

Mauro Perković opet će biti u prvih 11, vjerojatno na lijevom boku, kao i u Sevilli.

"Znamo da nije sve gotovo, imamo dobar rezultat iz pre utakmice, ali morat ćemo dati sve od sebe.", reći će Perković.

Nije igrao dosad puno ovakvih utakmica, pred punim stadionom, protiv kluba iz Španjolske?

"Sigurno da je dobar osjećaj igrati ovakve utakmice, pred punim stadionom. Odmah si nabrijaniji, motiviraniji, želimo svi igrati te utakmice i dati sve od sebe za prolaz."

Za koju se poziciju priprema, možda bude stoper?

"Štogod treba, spreman sam i za stopera i za lijevog beka."



Tagovi

GNK DinamoBetisKonferencijska ligaSergej JakirovićMauro Perković

Ostale Vijesti