Sannin Strukić/Pixsell
Sannin Strukić/Pixsell

Jakirović: “Momčad je dobro prihvatila novi sustav igre. Modrić? Imalo bi smisla!“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 19:30

Dinamov trener bio je zadovoljan pobjedom i igrom svoje momčadi protiv Istre (4-1)

Sergej Jakirović mijenjao je momčad, sustave igre i mjesta igračima i zasad to donosi rezultate. Prvo u Splitu u Kupu, sad i protiv Istre, obrana s trojicom igrača, dva napadača... Dinamo je bio razigran i efikasan, iako je Istra u nekoliko prilika mogla dodatno ugroziti Modre. Ali, na kraju zasluženih i uvjerljivih 4-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitao bih dečkima na dobroj utakmici. Otvorili smo savršeno, nastavili dalje, ali nismo bili strpljivi u napadu, previše išli u sredinu. Primili smo gol iz tehničke greške, dodali gas, dogovorili se na poluvremenu da nastavimo pritisak i zabili još dva gola. Imali smo još šansi, imala je i Istra, ali zasluženo smo pobiijedili.", rekao je Jakirović nakon utakmice.

Kakvo je stanje s Pierre-Gabrielom, koji je izišao iz igre zbog ozljede?

"Rekao je da nije strašno, osjetio je aduktor, iz predostrožnosti smo ga izvadili. Ići će na dodatne preglede pa ćemo vidjeti što mu je."

Je li zadovoljan kako je momčad reagirala na te promjene sustava i formacija?

"Probali smo isto dan prije Hajduka, momčad je dobro reagirala. Izgleda to dobro, ali treba još neke stvari promijeniti, dotjerati. Imamo sad tjedan dana vremena do Gorice, vidjet ćemo hoćemo li zadržati ovaj sustav ili ćemo igrati drugačije."

Priča se o povratku Luke Modrića, kako on vidi tu priču?

"Ha, imalo bi smisla! Na Luki je sad, da odluči što će."

Istrin trener Paolo Tramezzani kratko je komentirao utakmicu.

"Prvih 45 minuta smo bili u igri, izjednačili smo i onda smo primili gol za 2-1 u periodu naše najbolje igre. Pokušali smo nešto u drugom poluvremenu, ali bilo je jako teško kad smo primili treći gol. Mislim da napredujemo, moramo učiti iz grešaka i moramo nastaviti biti pozitivni da bismo se što bolje pripremili za Rijeku sljedećeg vikenda", rekao je trener Istre 1961.



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961Sergej Jakirović

Ostale Vijesti