Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Jairo otišao na Cipar, čeka se potpis ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 12:02

Brazilac je na odlasku iz Hajduka, prođe li liječničke preglede zaigrat će za Pafos

Jairo Macedo da Silva nakon tri godine odlazi iz Hajduka na Cipar, samo ga liječnički pregled dijeli od potpisa ugovora za tamošnji klub Pafos.

Brazilac je otputovao na Cipar i bude li sve u redu, a nema razloga da ne bude, postat će igrač ciparskog prvoligaša čiji je sportski direktor Ivan Mance, a trener Slovenac Darko Milanič.

Hajduku bi trebala pripasti određena odšteta, oko 300 tisuća eura za Brazilca koji je u početku mnogo obećavao, ali je u posljednjih godinu dana upao u prosjek. Tome svjedoči podatak da je u posljednjih 39 prvenstvenih utakmica za Hajduk postigao samo jedan gol, a ukupno je u bijelom dresu odigrao 110 utakmica i postigao 26 golova.

Karijera u Hajduku krenula mu je silaznom putanjom prije godinu dana kada ga je Dinamo htio u svojim redovima i za to bio spreman platiti priličnu odštetu, oko 2,3 milijuna eura. Brazilac je u Zagrebu trebao zarađivati znatno više nego u Hajduku, ali tadašnji Nadzorni odbor Bijelih stopirao je njegov odlazak. Govorilo se i da se informacija o ponudi Dinama kratko tajila od Jaira, bio je Brazilac ljut zbog toga, ali je morao ostati na Poljudu. Još ranije sam je odbio solidnu ponudu kazahstanskog Kairata iz Almatya, tamo je trebao zarađivati dvostruko više nego u Hajduku, ali se odlučio na ostanak u Splitu.

Sada seli na Cipar, za znatno manju odštetu, ali jasno je već neko vrijeme da za njega nije bilo budućnosti u Hajduku. Ove je sezone odigrao 164 minute u šest utakmica , bez učinka u golovima i asistencijama.


Tagovi

JairoJairo Da SilvaPafosCiparciparska nogometna ligaIvan ManceHajduktransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti