REUTERS/Evgenia Novozhenina
REUTERS/Evgenia Novozhenina

Izbornik Rusije: Bit će teško bez nogometa, nadam se da će ovo napokon završiti

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.03.22. | 12:53

Izjavu je prenio Ruski nogometni savez.

Sve ruske i bjeloruske reprezentacije, pa tako i ruski i bjeloruski klubovi izbačeni su iz UEFA-inih i FIFA-inih natjecanja. Ruska reprezentacija izbačena je iz playoffa za Svjetsko prvenstvo 2022. Utakmica polufinala protiv Poljske trebala se igrati u Moskvi. FIFA-ina prva odluka je bila da Rusija smije nastupati pod nazivom "Football Union of Russia", no nakon zajedničkog priopćenja poljskog, švedskog i češkog nogometnog saveza, koji se također nalaze na kvalifikacijskom turniru, Rusija je konačno izbačena iz turnira.

Ruski nogometni savez najavio je žalbu Sudu za sportsku arbitražu, no ista, kako stvari stoje, neće proći do 24. ožujka kada se treba odigrati prva utakmica polufinala kvalifikacijskog turnira.

Ruski nogometni savez danas je na svojim digitalnim kanalima objavio znakovitu izjavu svojeg izbornika Valerija Karpina.

"Nogomet je važan, on nas povezuje i ujedinjuje. Bit će teško bez njega. Smatram da naša reprezentacija i naši klubovi trebaju moći nastaviti igrati. Govoreći na globalnoj razini, nadam se da će ovo napokon završiti, da će doći mir i da ljudi više neće umirati", rekao je Karpin.

Podsjetimo, Rusija je završila druga u kvalifikacijskoj grupi za Svjetsko prvenstvo iza Hrvatske koja ju je pobijedila u posljednjem kolu na Poljudu autogolom Fjodora Kudrijašova u 81. minuti utakmice.


Tagovi

RusijaRuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti