MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL
MIKHAIL TERESHCHENKO/Newscom/PIXSELL

Iz Rusije s ljubavlju: Vlašić još 'skuplji', čak sedmorici Hrvata tržišna vrijednost u rastu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 11:07

Samo se Dejanu Lovrenu tržišna vrijednost malo srozala, dok su Ćorluka, Nižić i Dugandžić ostali nepromijenjeni.

Ruska Premier liga godinama slovi kao jednu od najboljih i najkvalitetnijih liga van 'liga petice'. Portugal, Nizozemska, Rusija... Svugdje možemo naći vrhunske igrače i vrhunske klubove koji nerijetko na europskoj pozornici naprave velike uspjehe.

Zemlja koja je svim Hrvatima od one famozne 2018. godine ostala u prekrasnom sjećanju danas je privremeni dom brojnim hrvatskim nogometašima, ali svakako je njihov predvodnik - kao što je i predvodnik cijele lige - hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.


Dijete Hajduka i talentirani veznjak od kojeg se očekuje da postane vođa Vatrenih jednog dana kad Luka Modrić odluči reći 'dosta' igra stvarno fantastično. CSKA je bio upao u krizu rezultata, smijenili su i trenera, ali sve to nije previše radilo razliku Nikoli Vlašiću koji u kontinuitetu pruža fantastične igre i iz utakmice u utakmice dokazuje kako je riječ o igraču za najveće svjetske klubove.

Nakon najnovijeg ažuriranja tržišne vrijednosti od strane popularnog Transfermarkta, Nikola Vlašić danas je 'težak' 30 milijuna eura, što je pet milijuna eura više u odnosu na prošlo vrednovanje Premier lige. Ostao je Nikola igrač s najvećom tržišnom vrijednošću u Premier ligi, a iza njega su se smjestili Malcom (24 milijuna eura, Zenit), Azmoun (23 milijuna eura, Zenit), Fernandes (18 milijuna eura, CSKA) te Kvaratshelia (15 milijuna eura, Rubin).

Što se tiče hrvatskih nogometaša, na drugom mjestu je jedini koji je završio 'u crvenom'. Dejan Lovren je danas težak 11 milijuna eura, što je za milijun eura manje u odnosu na posljednje ažuriranje.

Brončana medalja pripala je kapetanu U-21 reprezentacije koji je u ljeto 2020. godine zagrebački Dinamo zamijenio moskovskim. Naravno, njegovo ime je Nikola Moro, a njegova tržišna vrijednost danas iznos sedam milijuna eura, što je rast od milijun eura u odnosu na prošlo ažuriranje.

Copy/paste situacija je i kod Filipa Uremovića. Isti brojevi, isti rast, isto... Sve. Osim naravno kluba, jer Uremović je član Rubina iz Kazana.

Od onih kojima je vrijednost narasla spomenimo Silvije Begića, također braniča Rubina koji je dočekao rast od 300 tisuća eura pa je tako njegova tržišna vrijednost danas 1,5 milijuna eura, a istu tržišnu vrijednost sad ima i Danijel Miškić, veznjak Urala, tko je s okruglih milijun eura skočio na 1,5 milijuna.


Spomenimo još kako je mali rast doživio i Filip Mrzljak (+50 tisuća eura) koji od početka sezone igra za Ufu te njegova tržišna vrijednost danas iznosi 600 tisuća eura. Za kraj, od onih koji su doživjeli 'skok', tu je i bivši vratar Istre 1961, Josip Čondrić. 27-godišnji vratar Rotora itekako ima razloga biti zadovoljan budući da je njegov rast tržišne vrijednosti, kad je riječ o postocima, uvjerljivo najveći od ostalih hrvatskih nogometaša. Uoči ovog ažuriranja, Čondrić je bio težak 200 tisuća eura, a dobre obrane i predstave dovele su ga do toga da ga TM danas cijeni na 500 tisuća eura. Od 16 momčadi u prvenstvu, Rotor je trenutno na 14. mjestu, a da nisu na začelju najviše se u klubu mogu zahvaliti hrvatskom vrataru koji je dosad pet puta svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Spomenimo još kako se tržišna vrijednost Vedrana Ćorluke (koji na kraju sezone odlazi iz Lokomotiva), Marka Dugandžića (Soči) i Zorana Nižića (Akhmat Grozny) nije mijenjala.


Tagovi

Ruska Premier ligaPremier ligaPremier liga RusijeNikola VlašićFilip UremovićNikola MoroDejan LovrenMarko DugandžićZoran NižićFilip MrzljakJosip ČondrićDanijel MiškićSilvije Begić

Ostale Vijesti