Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Iz Rijeke je pobjegao u Hajduk, pratili su ga Juventus i BVB, a sad će put Cipra

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 16:32

Na Cipru je već igrao za AEK Larnacu gdje je bio na posudbi iz španjolskog Gimnastica.

Čak osam klubova u dosadašnjoj karijeri promijenio je 26-godišnji Elvir Maloku, nekoć velika nada Hajduka od kojeg su se svojevremeno očekivale velike stvari. Prošlo je točno devet godina otkako je iz Rijeke pobjegao u Hajduk, što se za njega pokazalo odličnom odlukom budući da je u dresu splitskog kluba skupio 69 utakmica, sedam pogodaka i jednu asistenciju. Iako su se svojevremeno uz njega vezali klubovi poput Juventusa i BVB-a, koji su podosta puta na utakmice Hajduka slali svoje skaute kako bi brzonogog krilnog napadača uživo gledali.

Iako su se najavljivale velike stvari, kako to nerijetko biva, dogodilo se nije ništa. Umjesto najboljih svjetskih klubova, nakon tri godine u Splitu, Maloku je kao slobodan igrač preselio u redove tadašnjeg španjolskog drugoligaša Gimnastica. Svega šest nastupa skupio je za momčad iz Tarragone, a kasnije je još igrao za AEK Larnacu, Aluminij, Olimpiju Grudziadz, FK Dečić te od prošlog ljeta Opatiju. Nakon što je momčad Zorana Bogolina ispala u treći rang hrvatskog nogometa, Maloku je odlučio pronaći novog poslodavca, a kako javlja Sportcom, izgleda kako ga je pronašao na Cipru.

Maloku bi tako uskoro trebao postati novi član PAEEKA, kluba koji je lani ispao iz Prve ciparske lige. Uprava kluba ovog ljeta planira napraviti drastične promjene u momčadi kako bi izborili povratak u 'elitu', a jedno od novih lica u momčadi trebalo bi biti ono starijeg od braće Maloku.

Iako je na svojem vrhuncu na TM-u imao tržišnu vrijednost od 850 tisuća eura, danas ista iznosi tek 25 tisuća eura.


Tagovi

CiparElvir MalokuNK Opatija

Ostale Vijesti