REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Iz Reala je otišao u PSG za 25 milijuna eura, a s nepunih 30 godina ide u Azerbajdžan

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 11:56

Tamošnji mediji javljaju da se samo čeka službena potvrda transfera.

Kad netko s Real Madridom osvoji dvije Lige prvaka, La Ligu i dva Fifina svjetska prvenstva za klubove, a zatim u transferu vrijednom 25 milijuna eura otiđe u PSG, onda se za tog istog igrača ne može reći ništa drugo nego da je njegova karijera neuspješna kad s nepunih 30 godina radi na transferu u Azerbajdžan.

Jesé je bivši U21 reprezentativac Španjolske, igrao je za ranije spomenute Real Madrid i PSG, a onda još i Las Palmas, Betis, Sporting, Ankaragücü i Stoke City. Mnogi su mu predviđali da će biti nositelj Furije jednog dana, da će na SP-u u Kataru imati važnu ulogu, ali on se, svega 15-ak dana nakon što su se svjetla reflektora u Kataru ugasila, nalazi nadomak toga da finalizira transfer u Sabah.

Riječ je o klubu kojeg je ne tako davno vodio Željko Sopić, danas trener Gorice, i čije su boje isto tako branili hrvatski nogometaši Josip Balić, Mario Marina i Špiro Peričić. 2022. godinu su okončali na drugom mjestu Premyer Liqe, više bodova od njih je skupio samo Karabag, a u novoj 2023. godini bi Uprava kluba, kao svojevrsni zakašnjeli božićni poklon, svojim navijačima trebala osigurati potpis Jeséa.

Na početku sezone, 29-godišnji Španjolac je kao slobodan igrač stigao u Ankaragücü iz Las Palmasa. U 14 utakmica u Super Ligi skupio je tek dva pogotka i jednu asistenciju, zbog čega su u klubu odlučili da je slobodan potražiti novog poslodavca. Jesé neće biti u kadru momčadi za ogled protiv Galatasaraya koji je na rasporedu u srijedu, 4. siječnja, s početkom u 18 sati, a ako sve prođe bez komplikacija, on bi već tada mogao biti predstavljen kao novi igrač Sabaha.

Jesé nije zaboravio igrati nogomet, ali izgleda da mu on, već neko vrijeme, nije na vrhu liste prioriteta. Odlaskom u Sabah, u najboljim igračkim godinama, na neki se način oprostio od ozbiljnog nogometa. Šteta, jer potencijala je svakako imao, ali izgleda kako se isto ne može reći za 'glavu' koja je više bila fokusirana na izlaske i lijepe žene nego na nogometnu loptu.



Tagovi

Jese RodriguezAzerbajdžanFC SabahAnkaragucu

Ostale Vijesti