Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Iz HNL-a je otišao u Finsku, za A reprezentaciju debitirao s 15 godina i 3 dana, a sad će opet u Rusiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.02.22. | 08:35

Na njegovom dovođenju inzistirao je Sergej Ignaševič, legenda Rusije i CSKA Moskve kojem je ovo drugi posao u samostalnoj trenerskoj karijeri.

Tek jedan pogodak 11 nastupa za Goricu zabio je Sylvanus Nimely, 23-godišnjak iz Liberije koji je nakon samo pola godine napustio Goricu te se u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač priključio finskom Ilvesu. U 1. HNL igrala su četvorica igrača iz Liberije, najveći trag ostavio je Mass Sarr (57 nastupa u 1. HNL i 17 pogodaka) u dresu Hajduka, Antony Topkah je za Bile upisao sedam nastupa, dok su lani u ligi bila dvojica – spomenuti Sylvanus Nimely te Allen Njie koji je u elitnom razredu hrvatskog nogometa upisao tek jedan nastup odigravši prvo poluvrijeme u ogledu protiv Lokosa u Koprivnici koji je završio bez pogodaka.

Nimely je u Turopolje stigao nakon gotovo mjesec dana 'natezanja' s ruskim Spartakom. Krilni napadač je u Moskvi proveo četiri godine, za prvu momčad skupio je tek jedan nastup, ali je zato za drugu upisao njih 109 uz 20 pogodaka i 13 asistencija. U Gorici se pak nije naigrao. Skupio je svega 11 nastupa u proljetnom dijelu sezone 20/21., svoj jedini pogodak zabio je Hajduku u Hrvatskom kupu (3:0), ali očito se na novu sredinu nije adaptirao kako je to zamislio pa je Turopolje napustio na kraju sezone.

Zanimljivo, Nimely ima i 12 nastupa za reprezentaciju Liberije, a svoj debi upisao je s 15 godina i 3 dana u ogledu protiv Angole u Kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Što se tiče njegovog boravka u Finskoj, vidjeli smo gotovo pa identičnu situacija kao u Gorici. 11 nastupa, ali ovog puta nema ni tog jednog pogotka, već samo jednu asistenciju. Shvatio je 23-godišnjak da je za njega 'obećana zemlja' Rusija pa je tako prihvatio poziv ambicioznog drugoligaša Baltika na čijoj klupi sjedi nekoć legendarni stoper (odnosno libero) CSKA Moskve i Rusije Sergej Ignaševič.

Njegova nova momčad nalazi se na sedmom mjestu u 2. Ruskoj ligi, a za Baltik su svojevremeno igrala trojica Hrvata – Ante Šimunac, Stjepan Babić i Vinko Buden. Spomenimo kako i trenutno u drugom razredu ruskog nogometa trenutno igraju dva Hrvata (Vicko Ševelj – Akron, Arian Mršulja – Neftekhimik), a vodeća momčad prvenstva je Orenburg koji je u prvih 25 kola skupio 53 boda.



Tagovi

Sylvanus NimelyIlvesIlves TempereHNK Gorica

Ostale Vijesti