Iz Dinama demantirali da su željeli dovesti Jelavića, Junior bi se mogao vratiti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.17. | 13:23

U Dinamu su otkrili je li Nikica Jelavić odbio njihovu ponudu i može li se Fernandes vratiti u Maksimir.

Čileanski napadač Junior Fernándes (28) napušta Dinamo i odlazi na šestomjesečnu posudbu u turski Alanyaspor. Nakon desetak dana provedenih na treninzima s drugom momčadi plavih, Fernándes je pronašao novi klub i do kraja tjedna napustit će Zagreb.

Ovaj neprijeporno nadareni, ali i ćudljivi napadač, bit će na posudbi do ljeta, to znači da će Turci na sebe preuzeti isplatu njegove plaće (pola godišnje Juniorove plaće je oko 450.000 eura bruto!), a na kraju sezone Alanyaspor ima i mogućnost otkupa Fernándesova ugovora...

Sve je potpisano i Junior odlazi u Tursku. Nakon svega što se događalo, svi smo zadovoljni ovakvim raspletom. Fernándes ostaje naš igrač, ugovor mu vrijedi do ljeta 2018. godine, ali Turci mogu otkupiti njegov ugovor u lipnju. Isto tako, nije prekrižena ni opcija njegova ostanka u Maksimiru, promijeni li, dakako, neke potankosti u svom ponašanju. Stoga smatram da je ovo najbolja opcija, Fernándes neće biti naš 'mrtvi kapital', a i on opet ima priliku za dokazivanje“, kaže Dinamov direktor, Tomislav Svetina.

Zanimljivo, momčad Alanyaspora trenira nekad sjajni bosanski nogometaš i bivši izbornik BiH, Safet Sušić, a najveća je zvijezda kluba 32-godišnji Brazilac Vágner Love. Spomenimo da se Alanyaspor bori za ostanak u Super ligi, koja ima 18 klubova. Ispadaju posljednja tri kluba, a trenutačno je Alanyaspor na 15. mjestu, posljednjem koje jamči ostanak, s 18 bodova. Slijede Adanaspor (17), Kayserispor (16) i Gaziantepspor (11)... Fernándes će tako, do kraja tjedna, opet biti blizu – Dinama!

Alanya je, naime, turistički grad i luka u regiji Antalyja, u kojoj se plavi do 10. veljače pripremaju za proljetni dio sezone. Dinamo je smješten u Beleku, 100-tinjak kilometara udaljenom od Antalyje, a s okolicom grad Alanya ima oko 250.000 stanovnika. Čileanac je, podsjetimo, za Dinamo u ove tri i pol godine (pauzirao je šest mjeseci zbog loma noge) odigrao 148 utakmica, zabio je 47 golova, osvojio je tri naslova hrvatskog prvaka, dva kupa i jedan Superkup, a i dva puta je igrao u Ligi prvaka. Lijepo zvuči, ali ne možemo se oteti dojmu da je Juniorov talent kudikamo raskošniji od onoga što je, kad se sve zbroji, pokazivao na travnjaku...

Kakva je situacija oko možebitnog dolaska portugalskog veznjaka Oliveire, je li istina da je Nikica Jelavić odbio Dinamovu ponudu, možete pročitati u nastavku teksta OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Nikica JelavićJunior Fernandes

Ostale Vijesti