Facebook FC Khimki
Facebook FC Khimki

Iz 1.NL u Rusiju: Zabio je Dinamu u Kupu, a sada je prešao u bivši klub Mate Dragičevića i Marka Šimića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.07.22. | 09:46

Mladi Obalobjelokošćanin u Hrvatsku je stigao 2019. godine.

Obalobjelokošćanin Roman Mory Diaman Gbane u Bijelo Brdo stigao je s 18 godina. Igra na poziciji defenzivnog veznog, a u posljednje tri sezone zabilježio je 64 nastupa za momčad s istoka Lijepe naše. Vjerojatno najbolju utakmicu u žuto-plavom dresu odigrao je krajem listopada prošle godine, kada je u šesnaestini finala Hrvatskog kupa Dinamo teškom mukom svladao Bijelo Brdo, pogotkom Mislava Oršića iz kornera.

Nakon što je Amer Gojak doveo plave u vodstvo u ranoj fazi utakmice, Gbane je u 33. minuti iskoristio centaršut Matije Mišića iz kornera i zabio za izjednačenje protiv tadašnjeg branitelja naslova.

Bio je nezaobilazni član stabilnog drugoligaša, a sada je prešao u redove ruskog premierligaša Himkija za kojeg su kroz povijest igrala dva Hrvata, legendarni Mate Dragičević i Marko Šimić.

Gbane je u Rusiju stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom kupnje. Prema našim saznanjima Obalobjelokoššćanin je imao i ponude određenih hrvatskih prvoligaša, ali se odlučio za odlazak u predgrađe Moskve.

(N.R.)


Tagovi

KhimkiBijelo BrdoBSK Bijelo BrdoRoman Mory Diaman Gbane

Ostale Vijesti