Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ivica Vastić u Šibeniku!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 09:37

Na Šubićevac stiže iz Austrije Beč gdje je radio od 2018. godine.

Legendarni Ivica Vastić (54) postat će novi trener juniora Šibenika! Bivši reprezentativac Austrije naslijedit će Ruija Motu koji se nakon pola godine odlučio na odlazak iz kluba, a na Šubićevac stiže iz redova Austrije Beč gdje je protekle tri i pol godine radio kao individualni trener u mlađim uzrastima, dok je prethodno dvije godine radio kao trener Austrijine U16 momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O Vastićevoj igračkoj karijeri ne treba duljiti, riječ je o istinskoj legendi austrijske reprezentacije koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Sturm Grazu gdje je proveo osam godina, da bi onda posljednje četiri godine bio član LASK-a u kojem je 2009. okončao igračku karijeru. Igrao je kratko u Njemačkoj, dvije godine bio je i u Japanu (Nagoya), a i danas je najstariji strijelac na europskim prvenstvima budući da je 2008. protiv Poljske u 90+1. minuti postavio konačnih 1-1 s 38 godina i 257 dana. Zanimljivo, priliku da ga 'skine s trona' imat će Luka Modrić na Euru 2024 u Njemačkoj.

Vastić je u trenerskoj karijeri, između ostalih, vodio i Austriju Beč (19 utakmica), a najveći trag ostavio na klupi Mattesbruga za čijim je kormilom bio nešto više od tri godine.

Juniori Šibenika prvi su dio sezone završili na skromnom 15. mjestu juniorske Prve NL, a jedina slabije plasirana momčad od njih je Cibalia. Na klupi juniora Narančastih debitirat će 17. veljače kad im u goste dolazi Dinamo. Spomenimo za kraj kako juniorsku momčad Rudeša, trenutno sedmu momčad prvenstva, vodi Albert Vastić, Ivičin godinu dana stariji brat.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica VastićNK ŠibenikPrva NL Juniori

Ostale Vijesti