Reuters
Reuters

Ivan Zamorano: "Julian Alvarez je kompletniji napadač od Mbappea i Haalanda"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.12.22. | 13:49

Legendarni čileanski napadač dao je prilično 'kontroverznu' izjavu u kojoj je nahvalio mladog napadača Argentine.

Danas 55-godišnji Čileanac Ivan Zamorano jedan je od najboljih igrača u povijesti čileanskog nogometa. U Europu je stigao kao tinejdžer, a preko St. Gallena je stigao prvo do Seville, pa Real Madrida, a na vrhuncu svoje moći nosio je 'devetku' u Interu iz Milana. Zbog njega je, u prvoj sezoni po dolasku u Milan, 'vječna devetka' Ronaldo Nazario nosio broj 10, da bi se u idućoj, kada je Zamorano devetku morao predati Ronaldu, odlučio na broj 18, a između jedinice i osmice stavio je 'plus', koji je tvorio broj devet.

U 90-tima je činio moćni napadački tandem čileanske reprezentacije s Marcelom Salasom, a kopačke o klin objesio je 2003. igrajući u svojem Čileu, za slavni Colo-Colo.

Ukratko, njegova riječ nešto vrijedi u nogometnom svijetu, a u intervjuu za argentinski Ole dao je jednu prilično 'kontroverznu' izjavu u kojoj je nahvalio Juliana Alvareza.

"On je klasični centralni napadač, kakvih danas ima jako malo. Kada ga usporedim s ostalim napadačima, rekao bih da je Alvarez najkompletniji napadač današnjice. To je igrač koji radi sve 'kako spada'. Dobro se izvlači na krila, s kojih odlično ulazi u sredinu. Prvi je branič u momčadi, radi pritisak i žrtvuje se za momčad. Jako je dobar s glavom, puca s obje noge, a dokazao je da je iznimno snažan, što je posebno pokazao u utakmici protiv Hrvatske. Stoga, ako ga usporedimo sa svim napadačima na svijetu, rekao bih da je najkompletniji napadač današnjice. Haaland recimo nije toliko dobar na krilima, a Mbappe da se ne snalazi najbolje na poziciji 'devetke'. Julian može pokriti sve pozicije u napadu, a uz sve to njegova ga srčanost čini još kompletniji", rekao je Zamorano za 22-godišnjeg napadača koji je prošlog ljeta River Plate zamijenio Manchester Cityjem.

U nastavku razgovora Zamorano je nahvalio Messija i priznao da je navijao za Argentinu jer mu je žena Argentinka, samim time i njegova djeca su polovično Argentinci... (nr)


Tagovi

Julian AlvarezIvan ZamoranoArgentinska nogometna reprezentacijaČileanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti