Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Ivan Tomečak napušta Rijeku, karijeru nastavlja na Cipru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 15:17

Ukupno je u Rijeci, u dva mandata, proveo pet godina.

Ivan Mance odvodi Ivana Tomečaka u ciparski Pafos. Dok svi čekaju vijest da je transfer Hrvoja Smolčića službeno zgotovljen, pojavila se još jedna koja je poprilično iznenađujuća budući da se o transferu pouzdanog desnog beka Rijeke praktički nije nimalo pričalo.

Tomečaku je ovo drugi mandat u dresu Rijeke, a ukupno je u klubu proveo pet godina. Iako nije bio član šampionske generacije, bio je standardan prvotimac kod Matjaža Keka kad je prvi put izboren ulazak u grupnu fazu Europske lige. Kad je pao Stuttgart, Ivan Mance i Ivan Tomečak bili su suigrači, a surađivali su dobro i kad je Mance prekinuo karijeru te postao pomoćnik Srećka Juričića (samo formalno pomoćnik, op.a.).

Rijeka je Tomačaka u ljeto 2015. godine prodala u Dnjipro -1 za milijun eura, da bi ga onda vratili iz Club Bruggea u veljači 2019. godine. U međuvremenu je Tomečak igrao još za Al-Nassr i Mechelen, a na Rujevicu se vratio prije tri godine.

Ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora, a budući da i dalje nije dogovorio novi, Rijeka ga je odlučila pustiti u Pafos čiju sportsku politiku od ljeta kroji baš Ivan Mance.

U dresu Rijeke Tomečak je skupio 189 nastupa, 12 pogodaka i 22 asistencije. Kad bi se morao izdvojiti jedan pogodak, vjerojatno bi to bio onaj AZ Alkmaaru prošle sezone kad je Rijeka u sudačkoj nadoknadi uspjela slaviti protiv Nizozemaca na Rujevici, dok je jedna od upamćenijih asistencija ona za Leona Benka iz prvog ogleda između Rijeke i Stuttgarta na Kantridi.

Jedini nastup za A reprezentaciju datira još od konca 2014. godine kad je igrao u prijateljskom ogledu između Hrvatske i Argentine na Boylen Groundu (1:2).

Spomenimo kako je Pafos trenutno šesta momčad Cipra s 10 bodova manje od vodećeg Apollona.


Tagovi

Ivan TomečakHNK RijekaRijekaPafosGermanijak transferinogometni transferitransferi

Ostale Vijesti