Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Močinić prekinuo igračku karijeru i vratio se u matičnu Rijeku kao trener (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.08.22. | 17:56

Miljenik svih Riječana i asistent jednog od najvažnijih pogodaka u klupskoj povijesti radit će kao pomoćni trener kadeta.

Ivan Močinić odlučio je objesiti kopačke o klin. Miljenik svih Riječana, bivši reprezentativac i jedan od onih igrača o kojem na Kvarneru nitko nikada neće reći nijednu ružnu riječ je zbog velikih problema s ozljedama je na neki način bio prisiljen prije proslave 30. rođendana prekinuti igračku karijeru. No, popularni Močo ostaje u nogometu, a u njegovom matičnom klubu dali su mu mogućnost da radi s kadetima gdje će obnašati ulogu pomoćnog trenera.

Popularni Močo je istinska ikona Rijeke, vječni mladić kojeg u klubu i oko njega svi vole. Profesionalac od glave do pete, pristojan, pametan i uvijek nasmijan, Ivan Močinić je bio sve ono što su u Rijeci htjeli od svojih igrača. Pod vodstvom Matjaža Keka igrao je sjajno, zaradio je transfer u Rapid Beč, ali u Austriji, umjesto da napravi dodatni iskorak u karijeri kojim će se približiti nekom od klubova iz Lige petice, Riječanin je doživio tešku ozljedu od koje se zapravo nikada nije uspio u potpunosti oporaviti. Pokušavao je, nakon tri godine provedene u Beču igrao je još za Istru 1961, Olimpiju i Šibenik, ali jednostavno nije išlo.

U mlađim uzrastima hrvatske nogometne reprezentacije bio je standardan, dok je za A reprezentaciju upisao jedan nastup pod vodstvom Ante Čačića (pobjeda protiv Rusije u prijateljskom ogledu 2015. godine, 3:1). Podsjetimo, Močinić je godinu ranije bio na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali se neposredno po odlasku u Brazil ozlijedio pa je tako umjesto njega Niko Kovač pozvao Milana Badelja.

Močinić je posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri odigrao u drugom kolu prošle sezone, a ukupno je u HNL-u skupio 132 nastupa i pet pogodaka.

„Ponovo sam na starom mjestu gdje sam proveo najbolje trenutke u karijeri. Krenuo sam u trenerski posao, evo početnik sam i dogodilo se preko noći. Krenuo sam u jedan drugi smjer, pomoćni sam trener u dvije ekipa kadeta. Uživam u poslu, imam super mentore, veliki mi je gušt raditi s mladim igračima“, rekao je popularni Močo za klupsku stranicu, a cijeli razgovor možete pogledati u nastavku.



Tagovi

Ivan MočinićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti