Bruno Fantulin/PIXSELL
Bruno Fantulin/PIXSELL

Ivan Banić uskoro postaje zamjena jednom od najvećih vratara svih vremena?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 11:05

Osim Talijana, ovaj pouzdani vratar na meti je i poljskog viceprvaka.

Odlaskom Kristijana Kahline u Ludogorets Ivan Banić je postao neprikosnovena jedinica Gorice. Preciznije, Banić je postao prvi vratar Gorice još u jesenskom dijelu prošle sezone, ali to se dogodilo samo jer je Kahlina zbog ozljede prsta morao pauzirati nekoliko mjeseci. Mnogi su vjerovali da će zbog ozljede prsta Kahlini propasti transfer u Ludogorets, ali nakon što se on oporavio, bugarski velikan brzo je reagirao i doveo donedavno ponajboljeg vratara HNL-a u svoje redove.

U Gorici nisu očajavali, jer Banić se pokazao kao veoma kvalitetna opcija među vratnicama. Godinu ranije Banić je branio za Rudeš, da bi onda prošle sezone na golu Gorice skupio 25 nastupa u svim natjecanjima. Primio je 32 pogotka, u 10 utakmicu sačuvao netaknutom, a njegove dobre predstave nisu prošle 'ispod radara'.

Prvo se za njegovim uslugama zainteresirao viceprvak poljske Rakow, da bi se prije nekoliko dana pojavio i donedavni talijanski prvoligaš Parma koja bi Banića voljela dovesti u svoje redove kao zamjenu za povratnika i jednog od najvećih vratara svih vremena, Gianluigija Buffona.

Talijanski mediji pišu kako će Parma poslati svoje skaute na ogled između Rijeke i Gorice koji se igra za sedam dana. No, postoji problem u toj priči, a on je da zasad nije sigurno hoće li Banić braniti na toj utakmici budući da je ovog ljeta u Goricu stigao na jednogodišnju posudbu iz Ajaxa Dominik Kotarski.

Parma je prošlu sezonu odradila ispod svih očekivanja. Skupili su tek 20 bodova u Serie A čime su kao posljednja momčad prvenstva preselili u Serie B, a da se tamo ne planiraju zadržati predugo vidi se i po svim silnim poslovima koje su već napravili ovog ljeta među kojima se ističu dolasci Stanka Jurića iz Hajduka, Franca Vazqueza iz Seville, Adriana Bernabea iz Manchester Cityja, Andreasa Corneliusa iz Atalante, Lautara Valentija iz Lanusa, Wylana Cypriena iz Nice i naročito legendarnog Gianluigija Buffona iz Juventusa.

Novi trener kluba, Enzo Maresca, tako ima samo jedan cilj – ekspresni povratak u Serie A, a u slučaju da se transfer Banića realizira – izuzmemo li Gigija Buffona – on će se za svoje 'mjesto pod suncem' boriti s Luigijem Sepeom i Simoneom Colombijem.


Tagovi

Ivan BanićParmatransfertransferiLjetni prijelazni rokGianluigi BuffonHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti