Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Istra 1961 na krilima Ercega i Ćalušića osvojila Arena Cup!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 13:42

Prošle godinu su Zeleno-žuti zapeli u finalu, no sada su otišli do kraja

Nogometaši Istre 1961 osvajači su 10. Arena Cupa! Zeleno-žuti su u Medulinu bili bolji od Slaven Belupa, a prvo mjesto donijeli su im Erceg (30.) i Ćalušić (45.), dok je jedini pogodak za Farmaceute postigao Mioč (43.).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Slaven Belupo je u u prvom poluvremenu, koje se pokazalo ključno, igrao ‘protiv vjetra’ pa im je razviti igru i slijediti zamisli trenera Roya Ferenčine bilo gotovo pa nemoguće. Veliku priliku imao je Mioč u 16. minuti nakon lijepe akcije po desnoj strani, no njegov udarac otišao je tik pokraj vratnice. Puljani su u vodstvo stigli preko Ercega u 30. minuti nakon greške obrane Slaven Belupa, a na 1-1 je izjednačio u 43. Mioč koji je s 12 metara pogodio ispod golmana Istre Pausa-Kunšta. Do kraja poluvremena Puljani su došli do nove prednosti pogotkom Ćalušića, a na kraju se ispostavilo da je to bio pogodak koji je odlučio osvajača Arena Cupa.

U nastavku susreta su Slavenaši bili najbliže pogotku kad glavom tukao Pllana, no njegov udarac otišao je pokraj vratnice. Na kraju, Istra 1961 je slavila i osvojila Arena Cup, dok su se Farmaceuti morali zadovoljiti drugim mjestom.

Slavenaši poslije utakmice idu u Koprivnicu, a od ponedjeljka kreću završne pripreme za utakmicu s Varaždinom koja će se u petak igrati s početkom u 17 sati. S druge strane, za nogometaše Istre 1961 slijedi kraća vožnja do Pule, a oni svoju prvu utakmicu u drugom dijelu igraju protiv Dinama na Aldo Drosini (subota, 27.siječnja, 17 sati).

Slaven Belupo – Istra 1961 1-2

Strijelci: 0-1 Erceg (30.), 1-1 Mioč (43.), 1-2 Ćalušić (45.)

Slaven Belupo: Sušak – Bosec (od 46. Krušelj), Boras (od 65. Međimorec), Pllana, Štefulj – Mioč, Agbekpornu (od 80. Hlevnjak), Lepinjica (od 42. Liber) – Šakota (od 65. Martinaga), Štrkalj (od 65. Ortiz), Caimacov (od 80. Qestaj). Trener: Roy Ferenčina.

Istra 1961: Kunšt, Koski, Blagojević, Ćuić, Ekong, Douglas, Iovu, Valinčić, Ćalušić, Erceg, Fago. Klupa: Ćorić, Ramić, Ahmeti, Nebyla. Trener: David Catala.



Tagovi

Istra 1961Slaven BelupoprijateljskaPrijateljska utakmicapripremepripremne utakmice

Ostale Vijesti