Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ispunjena Jakirovićeva želja, KTC na korak do povratka u Maksimir!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.10.23. | 19:00

Dinamov trener od prvog dana želio je povratak bivšeg stopera Modrih, Theophilea već čeka njegov dres

Kevin Theophile-Catherine blizu je povratka u Dinamo! Ono što smo već više puta najavili kao mogućnost, ono što je Sergej Jakirović želio od prvog dana dolaska na Dinamovu klupu, na korak je do ostvarenja. Naime, nakon poraza u Prištini od Ballkanija, a nakon što je dobio povjerenje svih u klubu, od igrača do čelnika, Jakirović je dobio i obećanje da će mu klub dovesti pojačanja. Prvenstveno se, pritom, mislilo na zimski prijelazni rok, ali nakon što se više puta uvjerio da ima velikih problema sa stoperima i obranom u cjelini, Jakirović je inzistirao na novom igraču - odmah!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kevin Theophile-Catherine otišao je na kraju prošle sezone iz Dinama, bio je slobodan igrač, živio na relaciji Zagreb-Barcelona, često u Maksimiru trenirao s Dinamovim kondicijskim trenerom Stipom Marinom. Kako nije našao novi klub, tako je Jakirović nedavno došao na ideju da ga dovede, što nije izazvalo trenutnu oduševljenost klupske struke. No, okolnosti su se promijenile, Dinamu je potreban igrač u obrani i KTC se čini kao najbezbolnija opcija u ovom trenu. Već prije nekoliko dana kontaktirali su iz Maksimira Kevina Theophilea, on je, naravno, jako zagrijan za tu opciju i dogovor je vrlo blizu. Kako su Sportske novosti prve objavile, dogovaraju se zadnji financijski detalji, a ono što doznali jest da bi KTC trebao imati ugovor do kraja sezone. Po jednoj opciji imao bi fiksni ugovor, po drugoj bio bi plaćen po nastupima i učinku. S obzirom da je, dok je bio u Dinamu, slovio za vrlo čvrstog pregovarača i tada je u jednom trenutku imao i najveći ugovor u svlačionici (oko 900.000 eura godišnje), dok nije potpisao, ne treba taj posao smatrati gotovim, no, svjestan je i on da ne može trenutno tražiti bogznakakve uvjete, da se mora uklopiti u Dinamove gabarite i, po svemu sudeći, dogovor ne bi trebao biti upitan. Pogotovo, jer je već načelno prihvatio dolazak u Maksimir.

"Poznajem ga, znam da je slobodan igrač i mogao bi biti dobra opcija, pogotovo da bude primjer mladima, da od njega uče.", rekao je nedavno Jakirović te potvrdio da mu je Kevin zanimljiv. Nakon slabih igara stopera i braniča (a on može igrati i desnog beka po potrebi) postao je, očito, još zanimljiviji. Dakako, ne treba od KTC-a očekivati čuda, ipak je već dugo bez utakmica, nije igrao niti u završnici prošle sezone zbog ozljede, no, sigurno će moći 'uletjeti' ako treba, neće trebati adaptaciju, jer u Dinamu je proveo punih pet godina. A čujemo i da je u odličnom fizičkom stanju! Za nekoliko utakmica u HNL-u do zime, trebalo bi biti dovoljno.

Inače, spominjao se u nogometnim krugovima i nekim medijima i mogući dolazak Mile Škorića, bivšeg kapetan Osijeka, koji je odnedavno slobodan igrač, međutim, ako je i postojala neka ideja u Maksimiru da ga dovedu, ništa konkretno se nije dogodilo. A povratkom Kevina Theophilea do zime više nema niti potrebe za novim stoperom. Valjda...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kevin Theophile-CatherineSergej JakirovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti