Ispod radara: Za ove Hrvate možda niste čuli, a oni su ovog ljeta ostvarili transfere karijera

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.08.18. | 14:03

U ovoj momčadi definitivno ima nekoliko zanimljivih imena.

Uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u nogometu donio je veliko zanimanje za naše nogometaše. Praktično nema dana da se ne piše o nekom transferu hrvatskog nogometaša, a svjedočili smo cijelom nizu velikih transfera naših reprezentativaca koji su ovog ljeta dobili bolje angažmane.

No, ima i puno zanimljivih igrača koji su ostvarili transfere karijere, a prošli su ispod radara šire javnosti. Mi smo složili cijelu jednu momčad od njih u sustavu 3-5-2:

Ivan Čović (27); Apollon Smyrnis – Sepsi Sf. Gheorghe

Čović je karijeru počeo u Interu iz Zaprešića, kratko bio u Dinamu pa se vratio u Inter, 'skoknuo' do Hrvatskog dragovoljca, a lani je otišao u grčki Apollon. Tamo se zadržao godinu dana pa se ovog ljeta uputio u Rumunjsku gdje je u momčadi Sepsi trenutno zamjena za 22-godišnjeg Rolanda Niczulyja.

Luka Bogdan (22); Catania – Livorno

Sa 17 godina je Bogdan iz Adriatic Splita otišao u Salzburg. Slijedili su danski Hoge, slovenski Zavrč i Krka da bi 2015. stigao u Italiju. Prvo je igrao za Vicenzu, zatim za Vicenzu koja ga je za velikih 850 tisuća eura ovog ljeta prodala u Livorno.

Filip Uremović (21); Olimpija – Rubin Kazan

Dinamo ga je prije dvije godine doveo iz Cibalije, ali u Maksimiru nije dobio priliku. Lani ju je dobio u Olimpiji, a ovog ljeta ga je za milijun eura kupio Rubin za koji je već odigrao dvije utakmice.

Mateo Barać (24); Osijek – Rapid Beč

O njegovom transferu smo već pisali, ali treba Baraća opet spomenuti jer se odmah uspio nametnuti kao standardni član svojeg novog kluba koji ga je Osijeku platio 1,3 milijuna eura. Ovaj Sinjanin je pokušao i u Hajduku, ali nije baš uspio, a Rapid mu nije prvi strani klub u karijeri – ranije se okušao u švicarskom Wohlenu.

Goran Paracki (31); Wellington Phoenix – Neftči Baku

Paracki je promijenio dosta klubova u karijeri, a lani je iz Istre 'pobjegao' u Australiju. No, sada se vratio u Europu i potpisao za Neftči što mu je sigurno najveći klub u karijeri. Za svoj novi klub igrao je u kvalifikacijama za Europsku ligu. Nije Paracki desni veznjak, ali smo ga za potrebe naše momčadi stavili na tu stranu.

Danijel Miškić (24); Olimpija – Orenburg

Slično kao i Uremović, Miškić je iz Olimpije otišao u rusku ligu, točnije u Orenburg za koji je već upisao 4 nastupa i 1 asistenciju. Karijeru je počeo u Dinamu, ali je još kao junior otišao u Sesvete pa u Lokomotivu da bi uslijedila slovenska epizoda – prvo u Celju, a zatim u Olimpiji.

Josip Vuković (26); Olimpik Donjeck – Maritimo

Kao junior Hajduka otišao je u Dugopolje, a u HNL-u je igrao za Istru i Split. Prije dvije godine se uputio u Vitez, prošle zime je otišao u Ukrajinu da bi sada ostvario transfer karijere i priključio se portugalskom prvoligašu.

Nikola Jambor (22);  Lokeren – Rio Ave

Jambor je rano otišao iz Slaven Belupa u belgijski Lokeren gdje se nije baš snašao pa je lani igrao za Osijek. Ovog ljeta ga je Lokeren prodao u Portugal, a mladi veznjak je za Rio Ave nastupio u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Karlo Lulić (22); Rudeš – Beveren

Iako ima tek 22 godine, Lulić je već promijenio dosta klubova. Iz Osijeka je kao jako talentiran otišao u Sampdoriju koja ga je slala na posudbu u češki Bohemians pa natrag u Osijek. Lani je igrao za Rudeš, a sada se uputio u Belgiju gdje traži novu priliku za inozemnu karijeru.

Filip Dangubić (23); Rijeka – Spartak Trnava

Čekao je Dangubić priliku u Rijeci, ali je nije dočekao. Matjaž Kek ga je slao na posudbe, a sada je trajno otišao u slovačku ligu gdje je već upisao 4 nastupa, ali još nije postigao niti jedan gol.

Karlo Butić (19); Torino U19 – Torino

Butić nije ostvario transfer, odnosno promijenio klub, ali je ovog ljeta priključen prvoj momčadi Torina. Ovaj rođeni Zadranin je u Italiju otišao 2016., prvo u Inter, a zatim u Torino gdje ozbiljno računaju na njega pa bi ove godine mogao dobiti priliku i u Serie A. Spomenimo kako je Butić u Primaveri postigao 20 golova u 29 nastupa.

(Foto: Action Images)


Tagovi

nogometni transferitransferiprijelazni rokKarlo ButićFilip DangubićKarlo LulićNikola JamborJosip VukovićDanijel MiškićGoran ParackiMateo BaraćFilip UremovićLuka BogdanIvan Čović

Ostale Vijesti