ISPOD RADARA: Najveći derbi ruskog nogometa i rasplet Eredivisie – trebamo li reći išta više?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.04.17. | 12:05

Mnoštvo je zanimljivih utakmica danas, a mi smo vam izdvojili tri na koje možda niste obraćali pažnju, a trebali bi ste.

Ajax – Heerenveen (16:45)

Pisali smo o Ajaxu u petak, kroz prizmu sjajne nove generacije igrača koja se rađa, a koja je uvjerljivo svladala Schalke u prvom četvrtfinalnom ogledu Europa lige.

Dok je Europa jedno, domaća Eredivisie je drugo. Sjajnim nizom uhvatili su korak s prvoplasiranim Feyenoordom, primaknuvši im se samo na jedan bod razlike. Kiks momčadi Gia Van Bronckhoorsta u prošlom kolu, kada su remizirali kod Zwollea dao je krila Ajaxu da u ovom kolu traži napad na sami vrh. Feyenoord ide kod Utrechta koji ima četiri pobjede u nizu, dok Ajaxu u goste stiže osmoplasirani Heerenveen.

Gosti su u katastrofalnoj formi od četiri poraza u posljednjih pet susreta, što ih je izbacilo iz borbe za europska mjesta. Ipak, sustav lige u Nizozemskoj im omogućuje da uđu u playoff za mjesta koja vode u Europsku ligu, a gdje se razigrava od 4. do 7. mjesta, od kojeg su pak udaljeni samo dva boda.

Ajaxov ulog je svakako veći, ali nemojte misliti da ni Heerenveen tu nema ništa za reći!

Ajax je favorit u ovoj utakmici i tečaj na njihovu pobjedu je 1,20. OVDJE se možete kladiti na tu utakmicu i pogledati naše tečajeve na 300 različitih oklada na tu utakmicu.

Djurgarden – Elfsborg (17:30)

Švedsko prvenstvo tek je krenulo, a danas nas očekuje veliki dvoboj „istočne i zapadne konferencije“ švedskog nogometa.

Djurgarden povijesno ima itekakvu težinu, sa 11 naslova prvaka u vitrini, a njihova fanatična navijačka podrška poznata je i van granica Švedske. Elfsborg je šesterostruki prvak države, a osvajao je dvaput i europski Intertoto kup. Djurgarden ove sezone želi krenuti nakon sedmog mjesta lani više ka vrhu ljestvice, a ovaj susret ih nakon dvije utakmice bez pobjede može vratiti u život.

Elfsborg je s druge strane krenuo polovično, uvjerljiva pobjeda protiv Kalmara u gostima (1:5) uzdrmana je domaćim porazom od kandidata za naslov, AIK-a (1:2). Pobjeda ili barem pozitivan rezultat ovdje bi za obje momčadi značio veliki podstreh za moral i za nastavak ulaska u prvenstvo.

Pobjeda domaćina je vrednovana tečajem 2,15. OVDJE pogledajte i ostale oklade na tu utakmicu.

Spartak Moskva – Zenit St. Petersburg (19:00)

Trenutno najveći derbi ruskog nogometa na rasporedu je danas, onaj između moskovskog Spartaka i Zenita iz Sankt Petersburga.

Nakon 22 kola Spartak je vodeći na ljestvici s velikih osam bodova prednosti pred gradskim rivalima iz CSKA i današnjeg protivnika, Zenita. Momčad Mircee Lucescua loše stoji i u gostima; tri pobjede u deset susreta nezavidan su učinak za ekipu koja se ususret početka prvenstva trebala boriti za sam vrh.

Spartak bi pobjedom ovdje napravio veliki korak ka naslovu prvaka, stoga im je motiv tu kudikamo veći. Treba li većeg motiva za praćenje (i tipovanje)?

Da je utakmica iznimno napeta pokazuju i tečajevi. Pobjeda Spartaka donosi tečaj 2,35, pobjeda Zenita 2,90, a remi 3,20. Tu su i ostale naše igre, a sve tečajeve pogledajte OVDJE.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ElfsborgDjurgardenispod radara

Ostale Vijesti