ISPOD RADARA: Borbe za opstanak i za prvaka; (ne)poznati sudari od Engleske do Mađarske!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.04.17. | 09:29

Veliki se derbiji igraju diljem Europe. Pažnja svjetske javnosti će biti posvećane ogledima Bayern – Borussia i Real Madrid - Atletico, a hrvatski nogometni zaljubljenici će pratiti dvoboj Rijeke i Dinama. Iz mnoštva ostalih utakmica izdvajamo tri na koje možda niste obraćali pažnju, a trebali bi ste.

Cittadella – Benevento (15:00)

Neka vas ne zavaraju naše drugoligaške preporuke, jer s obzirom na uloge, tamo se igra izrazito nabrijan nogomet „u kost“. Sjetite se samo lanjskog Jurićevog Crotonea i sumanutog 3-4-3 sustava s kojim je stigao do Serie A; drugoligaška društva možda nemaju blještavilo ili velike zvijezde u ekipama, ali imaju borbenost i dozu nogometne romantike koja nam nedostaje.

Cittadella i Benevento nikada nisu igrali više od Serie B, a sada se nalaze u playoff mjestima – Benevento je 4., dok je Cittadella 6., a među njima je samo tri boda razlike. Obje momčadi imaju šansu, barem teoretsku, uhvatiti i prva dva mjesta, ali realnija je opcija da zadrže svoju pozicije koje vode u doigravanje. Benevento je inače najdomaćinskija ekipa Serie B, u kojoj na posudbi nastupaju dvojica Hrvata: Marko Pajač, veznjak na posudbi iz Cagliarija, te bivši junior Rijeke Ricardo Bagadur, koji je na posudbi iz Fiorentine. Njih podučava Walter Lopez, bivša ikona Leccea koja je nastupala i u West Hamu, tako da će ovaj dvoboj biti izrazito zanimljiv.

Videoton – Vasas (18:00)

U Mađarskoj OTP Bank Ligi zahuktava se borba za naslov. Videoton, bivši klub aktualnog trenera Hajduka Joana Carrilla drži vrh sa bodom prednosti nad Honvedom. Sa srpskom navalom Lazović – Šćepović, kojima je rezerva naš mladi reprezentativac Mirko Marić, Videoton danas dočekuje Vasas, trećeplasiranu momčad lige.

Vasas je mogao biti kudikamo bliže samom vrhu, ali su ga tri poraza u nizu dobrano odbacila na treće mjesto, sa sedam bodova zaostatka za Videotonom. Eventualna pobjeda kojom bi prekinuli taj crni niz dodatno bi zakomplicirala situaciju, ali sve nekako ukazuje da bi Videoton trebao pobjedom svesti utrku na dva imena – njih i Honved.

Sheffield Wednesday – Newcastle (18:30)

Naizgled komfornu situaciju na vrhu Newcastle je zakomplicirao kada je praktički zajedno sa prvim pratiteljem, Brightonom, odmaknuo ostatku ljestvice na 10 bodova prednosti. Pravo bi doduše čudo bilo da uspiju ispast s prve dvije pozicije, koje vode direktno u Premiership, ali prava bi šteta po Beniteza i društvo bilo da povratak u najviši rang ne odrade sa stilom, kao prvaci. Sada idu na gostovanje kod Sheffielda, koji lovi playoff za Premiership na Wembleyju.

Motivacija kod domaćina je na razini, ulovili su to šesto, posljednje mjesto koje vodi u playoff i sada su se Leeds, oni i Fulham natiskali na pet bodova. Fulham puše za vratom Sheffieldu, Sheffield puše za vratom Leedsu, a pozitivan rezultat protiv prvoplasiranog Newcastlea, s naglaskom na pobjedu, nameće se kao imperativ ako žele imati bilo kakve šanse vidjeti Wembley.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!       


Tagovi

ispod radarabet analiza

Ostale Vijesti