Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iskusni junak Bijelih: “Nadam se novom Kupu, a s Rijekom je velikim derbi, moramo pokazati hajdučko lice i bez Livaje i Krovinvića” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 10:00

Mađar je upao u postavu nakon Mikanovićeve ozljede na zagrijavanju

Gergő Lovrencsics u posljednji je trenutak upao u početni sastav u Koprivnici nakon što je Dino Mikanović osjetio bol u preponama na zagrijavanju uoči polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa. Hajduk je se pobjedom 1:0 plasirao u finale, a Lovrencsics je odigrao vrlo dobru utakmicu. 

“Prije svega želim zahvalti našim navijačima, na terenu smo se osjećali kao dao igramo doma, a ne u gostima, to nam je puno pomoglo. Jako dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, Slaven Belupo je nezgodan protivnik koji igra na kontre, jako su dobri u obrani i imaju opasne igrače naprijed. Ovo je bio tip utakmice ‘tko zabije - pobjeđuje’. Na sreću mi smo postigli taj gol”, kazao je Gergő za Hajdukove digitalne kanale pa nastavio: 

“Uvijek sam spreman na to da uskočim. Mikanović je već neko vrijeme imao probleme i znali smo da je moguće da ne zaigra ovu utakmicu. Mentalno i fizički sam bio spreman na ovo. Sada se okrećemo utakmici u Rijeci”.

U karijeri je osvojio pet trofeja s četiri različita kluba. U čemu je tajna?

“Težak i naporan rad. Cijelu karijeru sam želio osvajati titule. U Lech Poznanju sam dva puta gubio finale kupa od Legije. U Ferencvarosu sam imao tri sjajne godine. Tri puta zaredom smo osvojili prvenstvo, plasirali se u Ligu prvaka. Zbog trofeja sam došao u Hajduk. Nadam se da ćemo i ove sezone osvojiti Kup”.

Kako na Rujevici bez Livaje i Krovinovića?

“Imamo jaku momčad, moramo ih zamijeniti. Ako želite biti jaki kao momčad, osvajati titule, moramo svi biti kao momčad. Kada je Livi na terenu znamo da uvijek možemo očekivati neku magiju, asistenciju... Krovi je u dobrom ritmu, naš playmaker, ali moramo pokazati da smo dobri i bez njih. Utakmica s Rijekom je veliki derbi, ali mi smo Hajduk i moramo pokazati pravo lice”, zaključio je iskusni desni bek Bijelih. 

Video njegove izjave pogledajte na Hajduk Digital TV. (G)



Tagovi

Gergo LovrencsicsHajdukSlaven BelupoHNK RijekaRujevicaJadranski derbiHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceDino Mikanović

Ostale Vijesti