REUTERS/Mohamed Azakir
REUTERS/Mohamed Azakir

Irak svladao UAE i zakomplicirao borbu za azijski baraž (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 20:00

O plasmanu u dodatne kvalifikacije odlučivat će zadnje kolo.

Nakon što je Japan svladao Australiju u utakmici koja je počela u 10:10 po hrvatskom vremenu, Svjetsko prvenstvo u Kataru dobilo je još dva sudionika - Japan i Saudijsku Arabiju. Down Under će, pak, svoj put u Katar morati tražiti prvo putem dodatnih azijskih kvalifikacija, protiv trećeplasirane momčadi skupine A, a onda, ako prođu i putem Interkontinentalnih kvalifikacija.

Iako se očekivalo da će Australija u playoffu igrati protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, situacija se u drugoj skupini zakomplicirala nakon što je Irak pogotkom Husseina Alija u 53. minuti svladao UAE.

Nakon što je Libanon izgubio od Sirije 0:3, UAE-u je bio dovoljan i bod za osiguranje baraža protiv Australije, no ovim porazom Irak se Emiratima približio na bod zaostatka, a matematičke šanse za treće mjesto i dalje ima Libanon. U posljednjem kolu, koje se igra 29. ožujka, Irak gostuje kod Sirije, Libanon kod Irana, a UAE dočekuje Južnu Koreju koja je pobjedom nad Iranom preuzela čelno mjesto ljestvice i u zadnjem kolu željet će ga zadržati.

Djelomično dobra vijest za UAE je bolja gol-razlika od Iraka. Dakle, u slučaju poraza od Južne Koreje i remija Iraka kod Sirije, u baraž će Ujedinjeni Arapski Emirati koji su na Svjetskom prvenstvu igrali jednom, u Italiji 1990.

Spomenimo da su u posljednjoj utakmici skupine B, Kina i Saudijska Arabija remizirali 1:1. Taj rezultat ne mijenja previše toga. Kina više nema šanse za plasman u Katar, a Saudijska Arabija je svoje mjesto osigurala porazom Australije od Japana.



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti