Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Ipak ništa od povratka u Koprivnicu: Rapid doveo požrtvovnog veznjaka koji je bio na korak od Slavena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 11:12

Bivši veznjak Dinama i Slaven Belupa karijeru nastavlja u novom rumunjskom prvoligašu

Ljuban Crepulja novi je igrač Rapid Bukurešta, potvrdili su iz kluba na svojim web stranicama.

Nekadašnji mladi reprezentativac, koji je najveći trag u hrvatskom nogometu ostavio u Koprivnici, ostaje u Rumunjskoj gdje je protekle dvije sezone branio boje Astre Giurgiu.

Nakon što Astra nije uspjela očuvati prvoligaški status, Crepulja je dobio slobodne papire. Spominjalo se bi se mogao vratiti u Koprivnicu, ali u konačnici je Rapid bio brži i konkretniji pa je tako s povratnikom u elitni razred rumunjskog nogometa ovaj požrtvovni veznjak potpisao jednogodišnji ugovor.

„Jako sam sretan što sam potpisao za velik klub u Rumunjskoj. Znam da je Rapid tradicionalni klub s velikim brojem navijača. Kad sam tek došao u Rumunjsku čak sam išao na neke utakmice Rapida u drugoj ligi, a stadion je bio pun. Bila je prekrasno iskustvo. Što se tiče sljedeće sezone, trebamo ići korak po korak. Možda se u povratničkoj sezoni nećemo boriti za titulu, ali dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici”, rekao je Crepulja po potpisu ugovora za novu momčad.

27-godišnji veznjak rodom iz Čapljine u mlađim je kategorijama igrao za Segestu, Lokomotivu i Dinamo, da bi onda seniorsku karijeru započeo u Hrvatskom dragovoljcu. Nakon godine dana u Sigetu, naredne dvije i pol godine nosio je dres Slaven Belupa odakle je u konačnici zaradio transfer u Belgiju. Mechelen je za njegove usluge izdvojio 350 tisuća eura, a prije dolaska u Astru u ljeto 2019. godine igrao je još za Soligorsk i Sarajevo, s kojim je u sezoni 18/19. osvojio duplu krunu u susjednoj BiH.

Crepulja je lani bio standardan u Astri, skupio je 42 nastupa u svim natjecanjima, a Rapidu se priključio kao slobodan igrač. Trostruki prvak Rumunjske izborio je povratak u Prvu ligu, a posljednji igrač koji je u Rapidu ostavio značajniji trag da je prethodno igrao u 1. HNL bio je Radomir Đalović.


Tagovi

Ljuban Crepuljanogometni transferitransferidruga rumunjska ligaRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti