YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images
YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images

„Inzistirat ćemo da utakmica Omonia – Dinamo počne u prikladnije vrijeme, ne želimo tragediju“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 08:30

Prljava igra Ciprana.

Večeras se na Maksimiru od 20:00 sati igra utakmica pretkola Lige prvaka u kojoj Dinamo dočekuje Omoniju. Modrima danas treba jako dobar rezultat jer će uzvrat na Cipru po svemu sudeći biti paklen, ponajprije zbog vremenskih uvjeta.

Naime, Ciprani su početak utakmice odredili za 18:00 sati (17:00 po hrvatskom vremenu), a tad bi temperatura u Nikoziji trebala biti debelo iznad 40 stupnjeva celzijusa. Međutim, gore od same temperature je vlaga u zraku koja je ogromna i ne dopušta normalno disanje. Grad je smješten u kotlinu, nešto kao naš Knin, i definitivno u ljetno vrijeme nije normalno igrati prije večernjih termina. No, to su prljavi trikovi domaćina koji vjerojatno u to vrijeme treniraju te su naviknuli na takve ekstreme.

Međutim, na ciparskim portalima je osvanula izjava dopredsjednika međunarodnog sindikata nogometaša FIFPRO, Spyrosa Neofytidisa, koji kaže da će inzistirati na bar dva sata kasnijem terminu početka utakmice.

„Nije mi jasno zašto je Omonia zakazala utakmicu u 18:00 sati, to je vrijeme definitivno opasno za zdravlje igrača i gledatelja. FIFPRO je odgovoran za kontrolu takvih stvari na velikim natjecanjima pa ćemo inzistirati da utakmica između Omonije i Dinama počne u prikladnije vrijeme. O tome smo obavijestili i UEFA-u, a obavijestit ćemo i klubove pa očekujemo da se početak utakmice pomakne za jedan sat, da počne u 19 sati. Na stadionu postoji rasvjeta i utakmica može biti odigrana u znatno boljim uvjetima u večernjim satima. Uostalom, već je ranije predloženo da se do kraja rujna utakmica igraju nakon 19 sati, ne želimo tragične događanje na stadionu“, izjavio je Neofytidis.

Sličnu stvar Ciprani su napravili i prošle sezone kad su Crvenu zvezdu ugostili u isto vrijeme kad i planiraju Dinamo te ih izbacili iz natjecanja, no taj susret je odigran sredinom rujna kad je temperatura bila ipak za nijansu normalnije.

Dinamo na prljave igre Ciprana treba odgovoriti sjajnom partijom večeras te stvorenom zalihom pred uzvrat i učiniti ga nebitnim.


 


Tagovi

Kvalifikacije za Ligu prvakaDinamo ZagrebOmonia Nicosia

Ostale Vijesti