REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco

Inzaghi: "Osveta za Romu i Viole? Puno bi značilo. Penali? Trenirali smo ih"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 17:44

Raste uzbuđenje pred najveću europsku klupsku utakmicu

Trener Intera, Simone Inzaghi je uzbuđen uoči najvažnije utakmice u trenerskoj karijeri - one protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka.

"Stvarno smo željeli igrati ovo finale. Uživamo u trenutku, ali ne želimo stati. Cilj je odigrati finale na najbolji mogući način. Sutra će biti Pedeset i sedma utakmica za nas i prvih 56 omogućile su nam da sutra igramo. Nismo opušteni i znamo da ćemo se morati boriti centimetar po centimetar protiv vrlo jake formacije. Inter podcijenjen? Ja ne mislim tako. Imamo puno poštovanja prema Manchester Cityju koji je najbolja momčad na svijetu, ali mislim da ga imaju i oni prema nama. Na terenu će nas biti jedanaest protiv jedanaest i želimo odigrati sve svoje karte", rekao je Inzaghi na presici i tada izdiktirao svoj recept:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Napravili smo sjajan put i zaslužili finale. Sada ćemo ga odigrati na najbolji mogući način. Znamo da ćemo izazvati najbolje na svijetu, ali ćemo to učiniti. Ponosni smo što smo ovdje i morat ćemo odigrati utakmicu apsolutne koncentracije, izbjegavati pogreške i dati sve od sebe. Vezni red će biti jako bitan, ali sutra će noge, glava i srce biti jako važni: noge će vam pomoći da ostanete čiste glave, dok vam srce u ovim utakmicama omogućuje da pronađete nepoznate energije."

Naravno, imat će poseban pritisak na Haalanda.

"Znamo snagu Cityja i Haalanda. On će biti pod posebnim promatranjem, ali cijeli Inter morat će ograničiti Haalanda i sav ostatak Manchester Cityja. Imaju čvrstu obranu koja je vrlo malo golova primila. Brane se u jednom načinu i grade na drugi - za veliko poštovanje i morat ćemo odigrati pravu utakmicu. Jesmo li spremni za penale? Trenirali smo ih cijelu godinu, probat ćemo ih i danas. Možemo li se osvetiti za poraze od Rome i Fiorentine u finalu? To bi bilo važno za cijeli naš nogomet. Jako mi je žao Rome i Fiorentine koji su odigrali dvije odlične utakmice, ali izgubili. Ove godine smo ipak ostvarili veliki cilj kao pokret i to je dobar znak da je talijanski nogomet s tri od tri finala europskih natjecanja."

Inzaghi je pobijedio u posljednjih sedam finala i nazivaju ga stručnjakom:

"Imam tu sreću da treniram igrače koji znaju igrati ove utakmice. Igrali smo mnogo važnih utakmica, to su svjetski prvaci, europski prvaci, ljudi koji znaju baratati detaljima dobro. Oni su ti koji će napraviti razliku".



Tagovi

Liga prvakaManchester CityInterSimeone InzaghiPep Guardiola

Ostale Vijesti