JUSTIN SETTERFIELD/Action Images
JUSTIN SETTERFIELD/Action Images

Invazija na Maksimir: Više od dvije tisuće navijača West Hama stiže u Zagreb

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 08:49

Gosti bi mogli imati gotovo domaćinsku atmosferu.

Dinamo u aktualnoj sezoni na niti jednoj utakmici nije pratilo više od 10 tisuća gledatelja. Rekord je utakmica protiv Šerifa na Maksimiru na kojoj je službeno bilo 8.015 gledatelja. Iako za izbirljivu maksimirsku publiku nije neuobičajeno 'biranje' utakmica i često preskakanje dvoboja 1.HNL, ljetne europske utakmice su u pravilu bile odlično posjećene. 10, 15, čak i 20 tisuća ljudi znalo je popratiti Modre u kvalifikacijama za europska natjecanja i u prvim kolima istih.

Kasnije je, dolaskom promjenjivog jesenskog vremena posjeta očekivano padala, jer, stadion Maksimir je takav kakav je, da bi se dolaskom zimskih temperatura posjeta ponovno povećavala ako je Dinamo bio konkurentan za prezimljavanje u Europi. Maksimirskom stadionu usprkos.

Ove sezone ipak publika slabo dolazi na maksimirsko zdanje, dio zbog brojnih COVID-protokola - za one necijepljene je zbog antigenskog testiranja porasla cijena utakmice, ali i vrijeme čekanja za ulazak na stadion. Djelomično je mnoge ohladio slabiji ulazak u sezonu, zatvoreni istok, a ima tu i dosta 'ostavštine' pojedinih bivših djelatnika kluba koji su svojim postupcima i pravomoćnim presudama udaljili brojne vjerne navijače od kluba.

Stoga, u Dinamu se nadaju da će na stadionu u četvrtak biti 15 tisuća gledatelja. S obzirom na ovogodišnji rekord (8.015 gledatelja), mogli bismo reći kako bi sve iznad 10 tisuća gledatelja predstavljao značajan pomak. A ta se brojka možda i dohvati s obzirom na najavljeni dolazak dvije tisuće navijača West Hama.

(3.10) Dinamo (3.50) West Ham (2.40)

Londonski klub već je prodao 1243 ulaznice za utakmicu te su zatražili od Dinama dodatni kontingent od 750 karata.

Sve u svemu u četvrtak nas očekuje prava nogometna atmosfera u gradu i na tribinama.

West Hamovi navijači među najžešćima su su Engleskoj, no nakon što su se europskim navijačkim krugovima proširile snimke 'provoda' navijača Legije u Zagrebu, ali i zbog mjera predostrožnosti zagrebačke policije, teško je za očekivati da će se navijači Londonskog kluba odvažiti izazvati Bad Blue Boyse u srcu Zagreba.

Cijene ulaznica za utakmicu Dinamo - West Ham (četvrtak, 18:45):

Tribina sjever dolje: 120 kuna

Tribina sjever gore: 120 kuna

Tribina zapad gore: 150 kuna

Tribina zapad dolje: 200 kuna


Tagovi

Dinamo ZagrebWest Ham

Ostale Vijesti