foto: Action Images
foto: Action Images

Inter na krilima sjajnog Lukakua preokrenuo protiv Torina, Sassuolo zauzeo vrh ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 16:19

Nerazzuri do slavlja uz dašak drame.

Nedjelja je donijela nekoliko zanimljivih susreta, a posljedično tome i rezultata, u talijanskoj Serie A.

U ranijem terminu, odigran je susret Fiorentine i Beneventa. Gosti su slavili minimalnih 1:0 pogotkom Improta (52'), a tim slavljem su momci Filippa Inzaghija ujedno i preskočili domaćine na prvenstvenoj ljestvici.

Potom, u fokusu je popriličnom bio dvoboj Rome i Parme, međutim, izostalo je nekadašnje neizvjesnosti kada su gosti bili momčad europskog glasa. Domaćin je u metropoli uzeo sva tri boda, a za svaki je zabio po jedan pogodak - bilo je 3:0.

U 28. je za domaćina zabio Mayoral, koji je potom četiri minute kasnije asistirao Mkhitaryjanu za poduplanje vodstva. No, Vučica ni tu nije stala, nego je Mkhitaryjan svoj tim poslao na odmor s tri pogotka prednosti nakon još jednog gola u 40. minuti. To je na koncu bilo to, Roma je povukla nogu s gasa, a indisponirani gosti nisu bili pretjerana prijetnja danas.

Zanimljivo je bilo pratiti utakmicu Verone i gostujućeg Sassuola. Naime, gosti su uzeli puni plijen s pobjedom 2:0 zahvaljujući golovima Boga u 42. i Berardija u 76. minuti ogleda, no ono što je zanimljivije jeste to da su, barem do večerašnje utakmice Napolija i Milana, zauzeli vrh Serie A te su kao takvi trenutno najugodnije ovosezonsko iznenađenje na Čizmi.

Meč koji je trebao biti, pa možemo slobodno reći, rutinska pobjeda za Inter pretvorio se u pravu bitku za Nerazzure. Oni su ugostili slabiji Torino, a Conte nije mogao računati na Brozovića, dok je Perišić krenuo s klupe. Na koncu je bilo 4:2 što može dati krivu perspektivu na utakmicu, budući da su domaćini gubili 0:2 do 64. minute. Za Torino je zabio Zaza u 45+2', da bi Ansaldi iz kaznenog udarca povisio na 0:2. Srećom po domaćine, brza reakcija Sancheza u 64. te Lukakua tri minute kasnije, utakmicu su za domaćina uveli u mirnije vode, a sve to je okrunjeno drugim pogotkom Lukakua, ovaj put iz kaznenog udarca u 84. minuti, za slavlje i olakšanje. Pobjedu i veliki preokret zaokružio je Belgijanac asistencijom za Lautara Martineza koji u 90. pogađa za ipak lagodnijih i konačnih 4:2. Perišić je na koncu ušao u igru u 74. minuti umjesto Younga.

Navest ćemo da je u derbije sredine Sampdorija na svom terenu poražena od Bologne 1:2. Za domaćine je za početno vodstvo zabio Thorsby, ali je pred kraj prvog dijela u egal susret autogolom vratio njegov suigrač Regini (44'). Potvrdu pobjede za Bolognu donio je Orsolini svojim zgoditkom iz 52. minute utakmice.

foto: Screenshot/SofaScorefoto: Screenshot/SofaScore




Tagovi

NogometSerie AInterTorino

Ostale Vijesti