Iniesta potpisao za novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 10:56

Andres Iniesta potpisao za japanskog prvoligaša

Era Andresa Inieste u Barceloni završila je nakon 22 godine provedene u katalonskom ponosu, a nova je destinacija španjolskog veznjaka japanski prvoligaš Visel Kobe. Vlasnik kluba japanski je milijarder Hiroshi Mikitani, koji je već putem Twittera najavio dolazak Inieste u Japan, gdje je tijekom dana Iniesta potpisao ugovor s trenutno šestoplasiranom momčadi japanskog prvenstva. U dresu Kobea dočekat će ga još jedno veliko ime europskog nogometa, bivši njemački reprezentativac Lukas Podolski.

Podsjetimo, Iniesta je protiv Real Sociedada odigrao oproštajnu utakmicu za Barcelonu, nakon koje je svijet obišla snimka kako je ostao sjediti na centru praznog Nou Campa do 1:30 ujutro. U dresu Blaugrane 34-godišnji Iniesta odigrao je 675 utakmica te osvojio čak 34 trofeja, od čega se svakako ističu četiri naslova u Ligi prvaka. U dresu Španjolske upisao je 13 pogodaka u 125 naslova, a bio je jedan od ključnih igrača tijekom španjolske dominacije svjetskim i europskim nogometom, koja je okrunjena s dva naslova na EURO-u, kao i s naslovom prvaka svijeta iz 2010. Pobjedonosni pogodak u finalu protiv Nizozemske upravo je djelo Inieste.

> „Negdje, u La Manchi“ – dugi pozdrav Dona Andresa Inieste i kraj jedne ere

U Japanu će ga imati težak zadatak do kraja sezone, pošto je Vissel Kobe nakon 15 kola nalazi na 6. poziciji s 15 bodova zaostatka za vodećom Hiroshimom. Prvenstvo se nastavlja sredinom srpnja, a u međuvremenu Iniestu očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Andres Iniesta

Ostale Vijesti