Instagram Screenshot
Instagram Screenshot

Indonezijska Instagram zvijezda koja je bila član Rijeke pronašla novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.04.22. | 12:04

Marketinši potencijal veći od igračkog.

Brylian Negietha Dwiki Aldama prvi je Indonežanin koji je stigao u jedan hrvatski prvoligaški klub, ako pritom ne računamo na Goričine Nizozemce Matthewa Steenvoordena i Joeyja Suka koji su podrijetlom s tog istočno-azijskog otočja. U proljeće 2021. tada 19-godišnji mladi reprezentativac države od 273 milijuna stanovnika stigao je u Rijeku kao jedan od najvećih talenata indonezijskog nogometa. Osim nogometnog umijeća, Brylian Aldama u svojoj je zemlji bio poznat kao i prava Instagram zvijezda s verificiranim profilom i više od 430 tisuća pretplatnika dok ga je na YouTubeu pratilo nešto manje od 54 tisuće.

Za prvu momčad Rijeke nije nastupio, a prošlog ljeta posuđen je s kolegom Davidom Maulanom, Pomorcu u kojem se nije snašao. Brylian Aldama raskinuo je ugovor s Rijekom i vratio se u Indoneziju. Njegova oproštajna poruka na Instargamu zaradila je gotovo 38 tisuća likeova, a sada je ovaj mladi Indonežanin pronašao novi klub - Persebayu Surabayu.

Persebaya je šesterostruki osvajač prvenstva Indoneziji i trostruki osvajač kupa. Posljednje osvojeno prvenstvo datira im iz 2004., a Kup iz 2017. Prošle sezone vratili su se u prvu ligu u kojoj su završili na petom mjestu, s 12 bodova manje od prvaka Bali Uniteda.



Tagovi

Brylian AldamaHMNK RijekaHNK RijekaRijekaindonezija

Ostale Vijesti