DANIEL LEAL-OLIVAS/Action Images
DANIEL LEAL-OLIVAS/Action Images

Indisponirani Pijetlovi poklonili pobjedu Villi i ugrozili plasman u Europsku ligu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.05.21. | 21:14

Son i Kane ne igraju kao pod Mourinhom, a gosti su potpuno zasluženo danas osvojili sva tri boda.

Nogometaši Tottenhama upisali su svoj 12. poraz ove sezone u Premier ligi. Danas je bolja od njih bila Aston Villa koja je na gostovanju u Londonu slavila rezultatom 1:2, a najveći tragičar utakmice bio je Sergio Reguilon koji je prvo zabio autogol, a onda i zakuhao situaciju kod drugog gola kojeg je postigao Watkins.

Na početku, ništa nije dalo nagovijestiti ovakav kraj. Bergwijn, koji se našao u početnoj postavi umjesto Garetha Balea, ukrao je jednu loptu gostujućoj obrani i onda sa vrha 16-erca silovito zabio svoj prvijenac ove sezone – 1:0

Nakon tog pogotka gosti su se konsolidirali, a njihova dobra igra stigla je na naplatu u 20.minuti.

Reguilon je htio izbiti jedan ubačaj Traorea, loptu je potpuno krivo zahvatio, Lloris je bio na krivoj nozi i gosti su stigli do izjednačenja – 1:1

19 minuta kasnije – preokret!

Domaći sastav htio je izaći s loptom od posljednje linije, Regulion je dva puta krivo dodao, lopta dolazi do Watkinsa koji taj poklon prihvaća i zabija svoj 14. pogodak ove sezone – 1:2

Isti je igrač u četvrtoj minuti dodanog vremena prvog poluvremena mogao do svojeg drugog pogotka, ali je kapetan Pijetlova i Tricolora u toj situaciji izašao kao pobjednik.

U nastavku, prvi prijete domaćini.

U glavnoj ulozi bio je Bergwijn, ali njegov pokušaj iz 48. minute refleksno brani Martinez, jedan od najboljih vratara lige ove sezone.

Isti je igrač bio u dobroj situaciji i tri minute kasnije, ali je ishod bio identičan onom od maloprije.

Nakon toga uslijedilo je zatišje, a jednina 'kakva-takva' prilika bila je ona Watkinsa u 66. minuti.

U 75. minuti svoj je udarac oprobao danas iznimno indisponirani Kane, ali Martinez je odlučio kako više neće vaditi loptu iz mreže. Do kraja utakmice valja istaknuti prilike Watkinsa (84') i Carney Chukwuemeka (90'), ali rezultat se nije mijenjao.

Ovim porazom domaći sastav ugrozio si je plasman u Europskoj ligi sljedeće sezone, dok Villa, kojoj je ova utakmica bila prilično nevažna, je s ova tri boda došla do 11. mjesta.

Od ostalih utakmica valja istaknuti dvije minimalne domaće pobjede Evertona i Newcastlea protiv Wolvesa, odnosno Sheffield Uniteda.

Evertonu je tri boda osigurao Richarlison, dok je Svrakama pobjedu donio posuđeni igrač Arsenala Willock kojem je ovo šesta utakmica u nizu u Premier ligi u kojoj se upisao u listu strijelaca.

Ostali rezultati:

Crystal Palace - Arsenal 1:3 (Benteke 63' / Pepe 35', 90+5', Martinelli 90+1')


Tagovi

Premier ligaTottenhamAston VillaOllie WatkinsSergio Reguilon

Ostale Vijesti