Neva Žganec/Pixsell
Neva Žganec/Pixsell

Incident prije derbija: Armada vrijeđala Livaju, Boysi pljeskali! Izbornik Dalić prati reprezentativce

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 15:10

S južne tribine opet povici 'Umri, Livaja!', Sjever to popratio odobravanjem

Pun Maksimir, odličan nogometni ambijent i nogometna groznica u Zagrebu već satima prije derbija Dinama i Rijeke. Poseban Armadin vlak stigao je na vrijeme, Rijekini su navijači već dosta prije početka ispunili južnu tribinu. Odnosno, onaj njezin dio za koji su imali ulaznice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, pravi navijački ambrijent i međusobno nadglasavanje u kojemu je, naravno, brojniji Sjever bio glasniji, pokvario je indident prije početka utakmica. Kad je s razglasa krenuo poznati hit 'Freed from desire', Armada je s Juga počela vikati: "Umri, Livaja!" Na što je dobila pljesak Bad Blue Boysa sa suprotne strane. Poznat je taj animozitet, da ne kažemo mržnja, između Riječana i Livaje, da sad ne ulazimo u cijelu povijest tih povika, ali moramo zaključiti da je to bilo sasvim neprimjereno i nepotrebno. Pogotovo na utakmici, s kojom Livaja nema nikakve direktne veze. Lako za to što će Rijeka vjerojatno ponovno biti kažnjena, bez obzira što je riječ o uobičajenom navijačkom folkloru, za takve povike doista potrebe, ne sumnjamo da će potpiriti nove podjele i neprijateljstva u hrvatskom nogometu.

Inače, vidjeli smo na Maksimiru brojna poznata lica, ne treba ih sve niti nabrajati. Od onih viđenijih, susreli smo Velimira Zajeca, Dinamova mogućeg predsjedničkog kandidata, on je utakmicu gledao iz lože, a pred sam početak stigao je i izbornik Zlatko Dalić, u pratnji članova stožera, Vedrana Ćorluke i Luke Milanovića. Bio je Dalić i u subotu na dvoboju Varaždina i Hajduka, a derbi u Maksimiru nije mogao propustiti i zbog velikog broja stalnih i povremenih reprezentativaca, koji su se sučelili na terenu; Petković, Baturina, Labrović, Pašalić, prije svih...




Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHNLArmadaBad Blue Boys

Ostale Vijesti