Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Impresivna statistika: Livaja je protiv Osijeka zabio 50. gol za Hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 11:24

U 77 nastupa za Bijele zabio je 50 puta i 29 asistirao

Otkako se vratio u bijeli dres u veljači prošle godine Marko Livaja oduševljava svojom igrom. Njegova statistika je do danas impresivna, a u pobjedi protiv Osijeka zabio je napadač Hajduka svoj 50. gol za Bijele. Nastupio je za Hajduk 77 puta, zabio 50 golova i dodao tome 29 asistencija.

Prošle sezone odnio je titulu najboljeg strijelca lige s 28 pogodaka u HNL-u, a tome je dodao i sedam asistencija. S Hajdukom je prošle sezone završio drugi u prvenstvu i osvojio Kup, a njegov sjajan učinak nastavio se i u ovoj sezoni.

Vodeći je strijelac HNL-a s 11 golova i sedam asistencija, a dva puta je asistirao i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

U pobjedi protiv Osijeka prvo je uposlio Emira Sahitija odličnom asistencijom za vodstvo, a onda je prelomio utakmicu zgoditkom iz jedanaesterca. Izveo je s bijele točke panenku za 2:1 i vratio Hajduk u vodstvo, a kasnije je pobjedu potvrdio Jan Mlakar golom za 3:1.

Više puta se isticalo koliko znači za ovu momčad Hajduka učinak Livaje bez kojeg još nisu slavili u ozbiljnijoj utakmici. Samo su jednom pobijedili u šest utakmica koliko nije bilo Livaje i to u Kupu protiv Tehničara iz Cvetkovca. Livaje nije bilo ni u prošlom kolu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive gdje je momčad Hajduka imala pobjedu do pred kraj utakmice, ali na kraju je ostalo 2:2.

Hajduk je pobjedom protiv Osijeka osigurao prednost od sedam bodova ispred njih, a uz to se i približio na bod zaostatka Dinamu koji ima dvije utakmice manje. (km)



Tagovi

HajdukMarko LivajaHNL

Ostale Vijesti